Xerrada TEDx Ramblas de Jordi Delgado: "Quanta informàtica s'ha de saber?"

Jordi Delgado, professor de la UPC i responsable del grup de programació del Punt TIC Citilab, reflexiona sobre l'ús quotidià de la tecnologia i la programació informàtica, en aquesta xerrada enregistrada el passat 16 de febrer, a l'edició 2012 del TEDx Ramblas.

S'hi repassen els usos de l'ordinador en la vida diària i com la seva invenció ha canviat la comunicació i relació entre persones. Des del Citilab, s'impulsa un projecte per generalitzar l'aprenentatge de la programació informàtica per part de la ciutadania, des de la infància a la gent gran.

En les activitats amb nens i nenes s'empra l'Scratch amb Arduino, mentre que amb adults utilitzen Smalltalk. El fet de programar no és només una competència digital, sinó que també ajuda a estructurar el pensament i l'argumentació de manera científica. Jordi Delagado destaca la importància de la creativitat en l'àmbit tecnològic, més enllà de la utilització d'eines ja configurades. 

 Si no veus correctament el vídeo, fes clic aquí.

 

TED és un esdeveniment anual de conferències i xerrades sobre innovació en àmbits diversos, com ara la tecnologia, l'oci, el disseny, la cultura, l'educació i els negocis. TEDx és un programa de TED, que consisteix a la presentació d'experiències d'àmbit local, que també es difonen per la xarxa. Per a més informació sobre el TEDx Ramblas, entreu al seu web.

Cerca a Notícies

Cerca per temes
Cerca lliure

Notícies relacionades

Comentaris

Publica un comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per a evitar missatges o subscripcions automàtics i no desitjats.
15 + 2 =
És necessari resoldre aquest problema matemàtic simple. Per a 1+3, posa 4.