Catalanitzador per al Windows
Mar
26
2012
o_tecnica
comentari
Publicat per Oficina Tècnica el dia 26 Març 2012

Catalanitzador per al Windows

Softcatalà amb el suport de diverses institucions i entitats ha desenvolupat una eina de programari lliure per poder tenir el Microsoft Windows en català. En quatre senzills passos, podrem tenir el sistema operatiu, el Microsoft Office, els navegadors i alguns altres programes en català.

Encara que tinguem l'ordinador en la nostra llengua, des de Softcatalà ens avisen que segurament alguns elements estaran sense catalanitzar. Per això, ha publicat el Catalanitzador per al Windows. Aquesta eina simplifica la catalanització de qualsevol sistema Microsoft Windows aplicant automàticament els canvis de configuració, paquets de llengua i correctors ortogràfics necessaris per tal que l'usuari pugui treballar en català.

Es pot descarregar des del seu lloc web i és fàcil d'instal·lar: ens guia per tal que en quatre senzills passos puguem realitzar tot el procés. En aquest dossier trobareu informació en detall sobre el funcionament del Catalanitzador.

En aquesta primera versió, el programa fa els següents canvis:

  • Instal·la els paquets oficials d'idioma publicats per Microsoft per al Windows (XP, Vista i 7, tant de 32 bits com de 64 bits), l'Office (2003, 2007 i 2010) i el navegador Internet Explorer (6, 7, 8 i 9).
  • Configura el català com a llengua de navegació de l'Internet Explorer, el Google Chrome i el Firefox.
  • Configura el català com a llengua del sistema fent, entre d'altres coses, que els programes que en depenen també canviïn al català (com ara el Gimp, el Picasa o el Google Earth), a no ser que prèviament se'ls hagi especificat una llengua concreta.

En properes versions, anirà incloent progressivament la catalanització de més programes (Firefox, Chrome, LibreOffice, Adobe Reader, Thunderbird...). Com a projecte lliure, el Catalanitzador per al Windows està obert a la col·laboració d'usuaris i programadors. Si us animeu a col·laborar-hi us podeu adreçar a info[arrova]softcatala.org.

Cerca a Notícies

Cerca per temes
Cerca lliure

Notícies relacionades

Comentaris

Publica un comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per a evitar missatges o subscripcions automàtics i no desitjats.
9 + 1 =
És necessari resoldre aquest problema matemàtic simple. Per a 1+3, posa 4.