Els joves, protagonistes de la Setmana Europea de les Competències Digitals

Els joves coneguts com a nadius digitals, per haver nascut a l'era d'Internet, conviuen amb les TIC amb la mirada posada en una constant millora de les seves competències digitals. La Comissió Europea promou aquesta setmana diverses activitats per tal de fomentar aquestes habilitats.

Coincidint amb la campanya e-Skills Week 2012 que se celebra del 26 al 30 de març, volem destacar algunes propostes promogudes des de la Xarxa Punt TIC - Òmnia en què els joves utilitzen les TIC per millorar els seus coneixements o per donar a conèixer les seves experiències lúdiques i/o educatives.

A tall d'exemple, destaquem que el Punt Òmnia Casal Cívic Barcelona - Verdum - Grup Muntanyès de Nou Barris ofereix, dues tardes a la setmana, reforç escolar per ajudar els infants a fer deures o activitats que complementen els coneixements de l'escola.

 

Una altra proposta interessant, realitzada per joves, és el curt Córrer, del taller Joves 2.0 de l'Òmnia Trinitat Nova.

 

Aprofitem també per destacar l'ACTIC, acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació, cada vegada més necessari en la societat actual. Molts Punt TIC ofereixen formacions per preparar aquest examen i són també centres col·laboradors. Els i les joves poden aprofitar aquests cursos per aprofundir en els seus coneixements i el certificat els resultarà molt útil per acreditar les competències quan busquin feina.

En el següent vídeo, podeu conèixer més informació al respecte.

Cerca a Notícies

Cerca per temes
Cerca lliure

Notícies relacionades

Comentaris

Publica un comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per a evitar missatges o subscripcions automàtics i no desitjats.
1 + 3 =
És necessari resoldre aquest problema matemàtic simple. Per a 1+3, posa 4.