Projectes


Envelliment actiu a través de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació

Cyber-Seniors
Jul
31
2015
GabrielGC

La pel·lícula documental de producció canadenca Cyber-Seniors contribueix a la reflexió sobre com els avenços tecnològics poden esdevenir una oportunitat per a la societat del futur en general i de la gent gran en particular.

{Code}YourFuture

CodeYourFuture.png
Jul
29
2015
o_tecnica

{Code}YourFuture és una campanya europea organitzada per tal de promoure les experiències de programació educativa (coding), entre els infants i els joves, especialment els de comunitats desfavorides. La Fundació Esplai i el Teb, totes dues entitats catalanes, hi participen activament.

I-LINC: plataforma per a joves

I-LINC
Jul
29
2015
o_tecnica

Neix la Plataforma i-LINC, per a fomentar l'aprenentatge de les TIC i la inclusió social.

El projecte d'ocupació juvenil Fit4Jobs arriba a la recta final

Alumnes del Fit4Jobs visitant un espai de coworking
Jul
27
2015
o_tecnica

El programa europeu de foment de la ocupabilitat, Fit4Jobs, ha entrat en la seva recta final. Es tracta d'una iniciativa que arriba de la mà del Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya i de la multinacional Everis. 29 alumnes finalitzaran la primera edició del projecte.

Presentació dels prototips del projecte GIR-Innova

Participants del Gir-innova
Jul
23
2015
o_tecnica

El passat dilluns 13 de juliol, l’auditori de l’edifici de la Generalitat a Girona va acollir la sessió de presentació dels prototips de les idees sobre les que han estat treballant els equips d’innovadors i innovadores de la comunitat GIR-Innova Canal Innovació.

Un projecte català guanya el World Summit Youth Award

SmileUrbo, recollint el World Summit Youth Award. Font: Smilemundo.com
Jul
23
2015
o_tecnica

“SmileUrbo”, un joc de rol interactiu desenvolupat a Catalunya. ha guanyat el World Summit Youth Award en la categoria d'Educació. En l'edició d'enguany s'han rebut 1900 propostes de 140 països.

Projecte Silver Sidekicks

Projecte Silver Sidekicks
Jul
22
2015
o_tecnica

Diferents centres rurals d'Astúries participen de la prova pilot del projecte europeu Silver Sidekicks de creació d'una formació de formadors basada en l'experiència dels propis participants i professionals de l'educació d'adults enfocada a gent gran. 

Comencem a preparar la Get On Line Week 2016

GOW2015
Jul
20
2015
o_tecnica

La Xarxa Europea de Telecentres comença ja a preparar la Get Online Week (GOW) del 2016, que tindrà lloc al mes de març. La mirada està centrada, especialment, en els col·lectius més febles (persones amb pocs recursos econòmics, gent gran, aturada, immigrants, dones, etc.) i, en general, en les persones en situació o risc d'exclusió social.

Lectura d'estiu recomanada: "Quedem al Zurich?"

Quedem al Zurich
Jul
17
2015
o_tecnica

Fins a trenta-tres autors han participat en aquest projecte, tots de procedències i característiques diferents, però amb una cosa en comú: el blog. Aquests 33 autors s'han posat d'acord i s'han organitzat -majoritàriament fent servir les eines d'Internet- per a escriure un llibre i aconseguir el finançament per publicar-ho a través d'un iniciativa de crowdsourcing. La plataforma Quorumllibres.cat els ha facilitat molt la tasca.

Neix la comunitat de pràctiques Crèixer amb Robots

Espai virtual Créixer amb Robots
Jul
15
2015
o_tecnica

Organitzar-se en equip, adoptar diferents rols i intercanviar-los, negociar… són algunes de les habilitats socials que es desenvolupen en els projectes de robòtica educativa. Avui neix una comunitat de pràctiques, amb la intenció d'explorar totes les possibilitats que la robòtica educativa ens ofereix.

View in Google Earth
Contingut sindicat

Cerca a Continguts

Cerca per temes
Cerca lliure