Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Els punt TIC ajuden a crear una ciutadania digital activa i compromesa

Publicat el 13/09/2021
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inici

Parlem amb dues dinamitzadores sobre com treballen per a apropar les TIC a la ciutadania i trencar amb l'escletxa digital des del Punt TIC Vilafranca i el Servei TIC de biblioteques de Girona.

El Punt TIC Vilafranca Virtual és un programa i uns espais que tenen com a objectiu posar les tecnologies de la informació i la comunicació a l'abast de tothom a través de l'accés, lliure i gratuït, la formació i l'acreditació de competencies TIC. Forma part del Servei d’Ocupació i ofereix un complet programa de formació per aquest any pensat per a donar resposta a les necessitats digitals i tecnològiques de la ciutadania. "Treballem amb col·lectius en risc d'exclusió, tot i que no únicament i per tant són candidats per ajudar a trencar la bretxa digital", explica Mercè Marce, dinamitzadora del punt TIC.

Donar a conèixer noves tecnologies a adults i infants i donar una atenció personalitzada és l'objectiu del Servei TIC de biblioteques de Girona. "Una de les accions principals que fem al punt és ajudar a fer els tràmits en línia", explica Rosa AlbóEl projecte Formació TIC a la Biblioteca té com objectiu l’apropament de les noves tecnologies de la informació i la comunicació a les persones usuàries de les biblioteques de les comarques gironines a través d'accions formatives per iniciar-se en l’ús d’Internet i la tecnologia. Destaquen les relacionades amb informàtica i els diversos paquets ofimàtics, iniciació a Internet i als diferents recursos que ofereix, xarxes socials o l’ús de dispositius mòbils (telèfons i tauletes).

Et pot interessat també