Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Les xarxes socials són poc accessibles

Publicat el 14/04/2011
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inici
Observatori Accessibilitat TIC Discapnet
Observatori Accessibilitat TIC Discapnet

Un informe de l'Observatori de l'Accessibilitat TIC del portal Discapnet atorga un nivell "baix" en accessibilitat a les xarxes socials que més es fan servir a l'Estat espanyol.

En concret, l'estudi Accesibilidad de plataformas de Redes Sociales ha analitzat les plataformes Facebook, Tuenti, My Space, Xing, Linkedin, Twitter, Flickr i Windows Live Spaces. D'una banda, s'ha fet una anàlisi tècnica i, d'altra, ha recollit l'experiència d'usuaris i usuàries amb discapacitat.

Tècnicament, Linkedin és la xarxa més accessible i Tuenti i MySapce les que més barreres tenen. En canvi, els usuaris i usuàries que han participat a l'estudi valoren que la plataforma que els resulta més accessible és Flickr i la que menys MySpace, Windows Live Spaces i Tuenti.

L'informe també ofereix una sèrie de recomanacions. Entre elles assenyala la necessitat de desenvolupar una codificació correcta capaç de ser interpretada de manera adequada pels dispositius de navegació dels usuaris/àries amb discapacitat; realitzar un desenvolupament accessible dels formularis; aplicar alternatives de text a les imatges; donar importància a la utilització correcta de les capçaleres, o tenir en compte el contrast entre el contingut i el fons. Es tracta, conclou el document, d'aplicar els requisits d'accessibilitat en tots els continguts.