Dirigits a projectes o accions que creïn o implementin una iniciativa que utilitzi les TIC o la tecnologia digital per produir un impacte positiu als membres més desafavorits de la societat o a les comunitats digitalment excloses.
Aquests premis han estat establerts per la Comissió Europea per reconèixer l'excel·lència i les bones pràctiques lligades a la utilització de les TIC i la tecnologia digital per afrontar el problema de la exclusió a Europa.
Hi ha un total de 35 premis repartits en 7 categories, amb 5 premiats per cada categoria. Els 5 finalistes de cada categoria seran convidats a exhibir el seu projecte a la Conferència Ministerial d'e-Inclusió que tindrà lloc a Viena l'1 de desembre de 2008.
Qui pot participar-hi?
Qualsevol organització dels següents sectors: governs i administració, empreses i persones físiques, ONG i voluntariat dels països de la UE i Turquia.
Cada organització que participi pot presentar fins a un projecte per categoria.
Com es fa la inscripció?
Es pot obtenir un formulari a la plana web dels premis, i el termini per entregar-lo és fins a les 12 h del 12 de setembre de 2008.
Categories.
-
Premi d'envelliment amb qualitat de vida – Aeging Well Award.
Augmentar la participació de la gent gran en l'economia, assistir-los i millorar la seva independència i qualitat de vida desenvolupant noves formes de supervisió, suport i comunicació.
-
Premi de Joves Marginats – Marginalised Young People.
Arribar a les persones desafavorides o marginades pel gruix de la societat. Utilitzar la tecnologia digital per augmentar la confiança en si mateixos i les seves aptituds, assistint-los en l'assoliment de fites funcionals.
-
Premi d'inclusió Geogràfica – Geographic Inclusion Award.
Superar els desavantatges de viure en àrees remotes, o apujar interessos comuns cap a un nivell superior i ajudar a la gent d'aquestes regions a tenir el mateix accés a les TIC que els habitants dels nuclis urbans.
-
Premi de Diversitat Cultural – Cultural Diversity Award.
Encoratjar una major inclusió social i digital dels grups ètnics i altres grups exclosos (raons culturals, immigrants...). Ajudar a aquests grups a guanyar auto confiança, noves habilitats i a participar en l'activitat social majoritària.
-
Premi d'Alfabetització Digital – Digital Literacy Award.
Desenvolupar l'alfabetització digital i habilitats relacionades a les persones que no utilitzen serveis relacionats amb les TIC. Especialment als grups de gent gran, persones amb disminucions psíquiques i aturats de mitjana edat.
-
Premi d'e-Accesibilitat – e-Accessibility Award.
Demostrar majors estàndards d'accessibilitat i inclusió a cada aspecte del projecte, amb el compromís d'assolir les fites d'e-Accessibilitat segons els criteris de la guia de la UE.
-
Premi de Serveis Públics Inclusius – Inclusive Public Services Award.
Assegurar-se de que els serveis basats en TIC han estat plantejats i duts a terme per tal de ser més inclusius per a ciutadans i clients, responent a les seves prioritats i necessitats. També han de comptar amb el principi de retroalimentació de la informació.
Criteris d'avaluació.
-
Impacte a la comunitat.
Quins impactes positius té el projecte a la comunitat i com han estat mesurats.
-
Ús innovador de la tecnologia.
Què té d'innovador del projecte.
Si la tecnologia emprada té sortida al mercat, si és un mètode de compromís o algun altre element.
-
A l'abast de tots els usuaris.
Com el projecte millora l'accés o l'amabilitat de la tecnologia digital a la comunitat.
-
Treballar amb els altres.
Com el projecte ha creat partnerships amb altres organitzacions per millorar l'experiència de tots els implicats.
-
Compartir l'aprenentatge i el coneixement.
Com es comparteix el coneixement guanyat amb les altres organitzacions en benefici de la comunitat.
Manteniment a llarg termini.
Quina és la durada del projecte.
Com el model de finançament suportarà els compromisos i obligacions.
WOW factor.
Si el projecte és sorprenent.
Aconseguir gran implicació de la gent.
Assoliment dels principis del projecte.
Contacte:
Anna Kotwica:
+44 207 2343538