L’espai TecnoFESC agruparà estands d’empreses i entitats d’aquest àmbit i acollirà tallers relacionats amb la sobirania tecnològica i informàtica. També hi haurà activitats divulgatives i de servei amb criteris d’economia solidària: "Us donarem a conèixer les alternatives que tenim relacionades amb la informàtica, les telecomunicacions i la producció en línia per esquivar el control monopolístic i frenar la depredació de recursos i drets humans lligada al consumisme d’aparells electrònics".
Hi haurà informació sobre com promoure les telecomunicacions obertes, lliures i neutrals; la gestió sostenible i la revalorització dels equips informàtics i la compra pública responsable d’equips electrònics per millorar les condicions de treball als països productors. S'hi podran conèixer els proveïdors de serveis tecnològics de l’economia solidària i els impulsors de la producció procumú tecnològica. Hi trobareu també punts de reciclatge de material informàtic per abordar la problemàtica de l’obsolescència programada des de la solidaritat.
Aquesta iniciativa està coordinada per SETEM Catalunya, i organitzada pels col·lectius Adab1ts, Andròmines, Guifi.net, eXo, Pangea i Jamgo. També hi participen altres entitats i empreses del món de la tecnologia i la informàtica: Colectic (abans El Teb), Free Knowledge Institut, Som Connexió, eReuse, The Things Network, Fem Procomuns, CoopDevs, Katuma, Col·lectivaT, Som Mobilitat.
Per conèixer el detall de les activitats, podeu consultar el dossier de la TecnoFESC.