El Punt Òmnia Gao Kaló, gestionat per la Federació d'Associacions Gitanes de Catalunya (FAGIC), està situat al bell mig del barri de Gràcia de Barcelona.

Què pots fer al Punt Òmnia Gao Kaló?
  • Tallers d’informàtica inicial, xarxes socials i ús de mòbils
  • Conectar-te a Internet gratuïtament
  • T’ajudem en la recerca de feina (currículum, inscripció a ofertes, suport sociolaboral bàsic)
  • Suport en tràmits online i informació general sobre gestions relacionades amb les tecnologies (temes laborals, d’oci i professionals)

Activitats:

(variables, podeu consultar a gaokalo@xarxaomnia.gencat.cat o al nostre Facebook: https://www.facebook.com/pogaokalo per a més informació i inscripcions)

* INICIA’T AMB L’ORDINADOR

Aquest taller s'ha programat principalment per a persones que no tenen cap coneixement i que és la primera vegada que s’apropen a un ordinador o que ja l'han utilitzat anteriorment de manera esporàdica. El contingut es basa en l’alfabetització digital per aconseguir l’autonomia funcional i perdre la por a l'ordinador, tot fent-ne ús com a usuari (ofimàtica, correu electrònic, navegació). Aprendrem com funciona, per a què serveix, en què ens pot ajudar i què podem fer amb el PC. Taller grupal organitzat en sessions d'hora i mitja cadascuna on cada dia es presenta temari nou i es repassa el contingut anterior per a reforçar-ne els conceptes. De la mateixa manera, es tindran molt en compte les necessitats i el nivell individual de cada participant per tal d’evitar frustracions i procurar que l’aprofitament sigui satisfactori per tothom.

* GESTIONS I COMPRES PER INTERNET

Aquest taller s'ha programat pensant en les persones que ja disposen d’un mínim nivell en l'ús de l'ordinador, però tot i així s'inicia fent un repàs en coneixements bàsics per acabar aprofundint en l'oportunitat que ens donen les TIC per a realitzar gestions i tràmits online. Es treballarà el funcionament de les oficines virtuals de l'administració, coneixerem les adreces web més importants per demanar cita prèvia o fer tràmits habituals (demanar hora al metge, cercar una farmàcia de guàrdia, revisar els punts del carnet, demanar hora per la renda o per renovar el DNI), la manera més segura de fer reserves i comprar per internet, com comunicar-se amb altres persones que tenen els mateixos interessos i intercanviar objectes o coneixements, nocions sobre certificats digitals, redactar i entregar sol·licituds electròniques, etc.

* ÚS LLIURE O GUIAT del Punt Gao Kaló

Temps destinat a l’ús comunitari i gratuït dels ordinadors i resoldre’n dubtes amb la dinamitzadora: correu, navegació, currículums, pràctiques, jocs, deures, etc. El temps d’ús es limita a mitja hora per jugar o mirar el correu i és lliure si cal fer treballs o cercar feina. L'accés lliure s'ha convertit en un espai de trobada, coneixença i de comunicació entre usuaris i usuàries, per la qual cosa a la dinamitzadora li és útil per detectar possibles necessitats dels usuaris i usuàries i així programar futurs tallers o accions concretes de caire comunitari des del Punt. De la mateixa manera, és un espai d’atenció i acolliment per persones passants o derivades d’altres entitats.

* T’ACOMPANYEM. INFORMACIÓ I SUPORT EN GESTIONS PER INTERNET

Portes obertes a les persones usuàries, habituals o no, que cerquin assessorament sobre qualsevol tema administratiu, de lleure o oficial (subvencions, beques, ajuts, redacció de documents, tràmits per internet) que es pugui resoldre amb l’ajut de la dinamitzadora, o amb la necessària derivació a algun altre servei o entitat. És un espai molt important d’arrelament comunitari, ja que permet generar confiança i establir el Punt Òmnia com un referent d’informació i acollida útil per a les qüestions pràctiques que preocupen les famílies del barri i que normalment no saben on poden resoldre-les.

* TROBARÉ FEINA!

Taller d’inserció sociolaboral on aprofundirem en la formació per a desenvolupar actituds, coneixements TIC i habilitats socials útils per a moure’s correctament al món laboral (cv, presentacions, entrevistes, test psicotècnics, trucades de prospecció). També s’ofereixen eines per tal d’optimitzar la recerca de feina i conèixer i entendre els drets bàsics com a futurs/es treballadors/es. Es posa èmfasi en la recerca de feina activa per internet mitjançant la inscripció en multitud de pàgines i borses amb ofertes de feina, segons el sector desitjat o el perfil. L’atenció és personalitzada i sovint es programen formacions en grup o s’estimen derivacions per tal de millorar l’efectivitat en la recerca activa de feina.

* RECICLA'T!

Inserció laboral i TIC per a persones d'entre 45 i 65 anys (en col·laboració amb el SOC). Contingut aproximat del taller (sempre segons nivell dels participants i des d'una vessant pràctica i vivencial):

- Introducció: la recerca activa de feina i les TIC

- Primeres passes a Internet i creació del correu electrònic

- Ús del LibreOffice: Redacció d'un CV eficaç i de cartes de presentació

- Autocandidatura i resposta a ofertes mitjançant el correu electrònic

- Recerca de feina activa: Infojobs, Feina Activa, Infoempleo i altres portals o borses de treball online

- Altres eines: Mòbils i tauletes en la recerca de feina

 

Donde

C/ Mare de Déu dels Desemparats, 5 baixos
08012
Barcelona
93 165 02 61