El concepte Web 2.0 ha significat una revolució social a la xarxa, ha esdevingut un canvi en la manera de fer i de pensar de cada un dels usuaris i usuàries d’Internet. Ens trobem immersos per la corrent de l’ús de la Web 2.0, seguim les modes d’aquestes noves eines: Facebook, Flickr, Youtube, Blogger, Wikipedia... i sense adonar-nos-en estem, entre tots, creant contingut, compartint informació i dissenyant el nostre propi espai a Internet.
A més a més la Web 2.0 també va associada a termes més genèrics com son les xarxes socials o xarxes professionals. Aquestes xarxes representen una gran oportunitat de cooperació i relació entre diferents professionals amb perfils diversos, ens permet intercanviar experiències i ampliar la nostra llista de contactes a cops de clic. Però, algú de nosaltres ha tingut temps per pair, digerir, reflexionar sobre tot aquest nou fenomen social?
La I Jornada Virtual “Sant Feliu Innova” impulsada pel projecte d’alfabetització digital Sant Feliu On Line, sorgeix amb la idea de fer una petita parada en el camí frenètic de les tecnologies per poder assaborir l’èxit de les xarxes socials, per poder compartir opinions sobre aquestes noves eines, entendre què és i que està passant i reflexionar sobre cap a on va la Web 2.0, i quines implicacions socials tindrà en un futur no molt llunyà.
Àgora virtual d'intercanvi
Aquesta jornada és una àgora virtual d’intercanvi i aprenentatge sobre tecnologies de la informació i la comunicació, un espai públic virtual de debat i reflexió on es trobaran experts i nouvinguts digitals per a poder compartir coneixements, idees i iniciatives relacionades amb les noves eines 2.0 que ofereix la Xarxa i l'impacte que estan portant a terme sobre el teixit socioeconòmic.
El projecte d’alfabetització digital Sant Feliu On Line us convida a participar a la I Jornada Virtual “Sant Feliu Innova” que té lloc a la web santfeliu.cat/jornadavirtual amb la col·laboració d’experts com Adolf Estalella, Investigador de l’IN3 (UOC); Marc Vidal, pare de la Catosfera; entre d’altres ponents amb perfils i experiència professional diversa, però que tots treballen en un eix transversal comú, les Tecnologies de la Informació i la Comunicació.
A través de la web santfeliu.cat/jornadavirtual es podrà accedir a una sèrie de microponències en format vídeo, petites píndoles audiovisuals que ens faran un petit recorregut sobre les transformacions educacionals, econòmiques i culturals més rellevants que ens aporten i ens aportaran l’ús de les TIC en clau socialitzadora. Us convidem a participar virtualment en aquesta àgora de debat, deixant les vostres opinions, comentaris o reflexions sobre l’ús de la Web 2.0.