Les jornades, que inicialment tindran lloc a les Ciutats Digitals, inclouran un conjunt d’activitats adreçades a dinamitzadors/ores dels Punt TIC, personal de les administracions públiques locals i ciutadania en general (menors d’edat i pares i mares, especialment).
Les jornades, en l’organització de les quals és imprescindible la col·laboració de les administracions locals, tindran una estructura bàsica que s’adaptarà a cada territori i comptaran amb sessions diferenciades per a cada tipus de col·lectiu destinatari.
Sessió per a dinamitzadors i tècnics TIC
Adreçada a dinamitzadors/ores dels Punt TIC i tècnics i tècniques TIC d’àmbit local, amb l’objectiu de formar-los perquè esdevinguin assessors/ores en matèria de seguretat informàtica al territori.
Sessió per a ciutadans/es en general
Destinada als menors d’edat, els pares i mares i el personal docent dels centres d’ensenyament, està centrada en la seguretat a Internet dels infants i joves.
Sessió per a tècnics de l’administració pública local
Adreçada exclusivament als responsables i tècnics de les administracions locals (ajuntaments i consells comarcals), que rebran una formació que els ajudarà a millorar la seguretat en el seu dia a dia.
Sessió per a empreses locals
Espai dedicat a l'àmbit de l'empresa, on es presentaran els serveis d’orientació i assessorament a empreses, per identificar els riscos de seguretat més importants i minimitzar el seu impacte, així com les guies de digitalització i seguretat per a empreses.
Les jornades finalitzaran amb una conferència adreçada a tots els públics, a càrrec d’un expert en seguretat informàtica.
De forma simultània a les diferents sessions, personal de les entitats locals col·laboradores (dinamitzadors/ores dels Punt TIC i tècnics locals de l’àrea TIC, que hauran rebut la formació prevista durant la primera sessió) promouran des dels Punt TIC locals activitats d’Internet segura per a la ciutadania en general. En cas que sigui necessari, CESICAT posarà les seves aules mòbils al servei d’aquestes activitats en què s’utilitzaran els materials formatius de CESICAT, ACTIC i APDCAT, entre d’altres.
Posteriorment a l’organització de la jornada, CESICAT durà a terme una activitat permanent d’acompanyament i Help Desk als tècnics i tècniques locals, que actuaran com a agents o assessors al territori en matèria de seguretat informàtica. A més, l’Oficina Tècnica de la Xarxa Punt TIC aportarà un contingut dinàmic sobre la matèria.
Les jornades de CESICAT previstes inicialment són:
- Del 6 al 8 d’octubre a Banyoles (Pla de l’Estany)
- Del 20 al 22 d’octubre a Manlleu (Osona)
- Del 27 al 29 d’octubre a Ripoll (Ripollès)
- Del 3 al 5 de novembre a Granollers (Vallès Oriental)
- Del 10 al 12 de novembre a Móra d’Ebre (Ribera d’Ebre)
- Del 17 al 19 de novembre a Tremp (Pallars Jussà)
- Del 22 al 24 de novembre les Borges Blanques (Les Garrigues)
- Del 1 al 3 de desembre a Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat)
- Pendent de concretar data, a Montblanc (Conca de Barberà)
Des de la Xarxa Punt TIC tenim molt a dir en seguretat amb les TIC, per això us animem a fer difusió d'aquestes jornades i a participar-hi!