Apunta't al Campus d'estiu de Punt TIC 2020!
Apunta't al Campus d'estiu de Punt TIC 2020!. Autor: Pexels. Licencia: BY-SA.

Aprendrem a crear consciència i aprofundir en el ús d'eines tecnològiques de programari lliure; fer servir metodologies innovadores i aplicar-les a l'aprenentatge; investigar i experimentar sobre eines de fabricació digital i recursos makers; aprofundir en els estereotips de gènere i propostes d'activitats per a l'empoderament de les dones i noies TIC i a aprendre a diferenciar la informació i la propaganda a les xarxes socials.

Aprendre fent!: Recursos makers / del 6 al 15 de juliol

Co-creació entre persones dinamitzadores de la Xarxa Punt TIC.

El moviment Maker ha revolucionat els darrers anys la forma d'aprendre i compartir coneixements sobre tecnologiaAprendrem mentre fem, mentre investiguem i experimentem, descobrint un munt de possibilitats. Serà un espai d'aprenentatge entre iguals, on cadascú podrà aportar experiència i coneixement. Treballarem per a crear un banc de recursos sobre el moviment Maker que pugui servir per a totes les entitats de la xarxa. 

Inscriu-te aquí.

 

Mobile learning i metodologies digitals innovadores / de l'1 al 15 de juliol

A càrrec de l'Oficina de Dinamització de la Xarxa Punt TIC.

Aquest curs té una durada de 30 h. on line i s'organitzaran trobades virtuals dins el curs. Les metodologies que es treballaran seran: Gamificació Problem Based learning Flipped classroom Project based learning.

En aquests temps que estem vivint ens hem adonat que hem de fer servir metodologies innovadores, com les competències del marc europeu, per introduir-les a les nostres aules amb activitats i propostes concretes. Aprofitarem les oportunitats que ens ofereix el mòbil per aplicar-les a l'aprenentatge. "Mobile learning i metodologies digitals innovadores" és una formació adreçada a aquelles persones dinamitzadores que busqueu altres maneres d'arribar als vostres alumnes o participants. 

Inscriu-te aquí.

Inspira-Empodera-Connecta: Estratègies Dones TIC / del 6 al 13 de juliol

A càrrec de l'Oficina de Dinamització de la Xarxa Punt TIC.

Del total de persones que escullen estudis postobligatoris en l'àmbit de les TIC, només el 33% són dones. Com lluitar contra aquesta problemàtica des d'un enfocament diferent? En aquest curs coneixerem els estereotips i paradigmes que avui dia impedeixen a les noies pensar-se com a enginyeres, astronautes o científiques i treballarem per generar consciència i potenciar les competències i habilitats digitals de les dones i les noies dels nostres punts TIC, així com a propostes d'activitats que treballen la seva inclusió i empoderament des d'una perspectiva de gènere i transversal.

Inscriu-te aquí.

Com combatre la desinformació i les notícies falses / de l'1 al 7 de juliol

A càrrec de l'Oficina de Dinamització de la Xarxa Punt TIC i Colectic.

Aquest curs contempla la realització de webinars formatius amb les següents dates: 1, 2, 3, 6 i 7 de juliol a les 16pm.

Què és desinformació?, quants tipus n’hi ha?, com podem detectar allò que és veritat o mentida a les xarxes socials?, quines eines pràctiques podem fer servir per diferenciar la informació de la propaganda? En aquesta formació del programa europeu "Get Your Facts Straight!- Les coses clares!” treballarem la relació entre la desinformació, la informació enganyosa i les notícies falses (Fake News) a les xarxes socials.

Inscriu-te aquí.

 

Sobirania tecnològica Open-AE / de l'1 al 21 de juliol

A càrrec de l'Oficina de Dinamització de la Xarxa Punt TIC i Colectic.

Aquest curs té una durada de 60 h. i contempla la realització de webinars formatius amb les següents dates: 1, 6, 8, 13, 15 i 20 de juliol a les 12pm.

Amb l’objectiu de crear consciència i aprofundir en el ús d'eines tecnològiques basades en programari i recursos educatius de codi obert, amb formació sobre sobirania tecnològica dins del marc del projecte ‘Open-AE’, aprendrem a aprofitar les llibertats que ens atorga el programari lliure i preparar material per a les activitats del teu punt. 

Inscriu-te aquí.

Per a més informació, podeu contactar amb l'Oficina de Dinamització de la Xarxa Punt TIC: oficina.tecnica[arrova]punttic.cat | 902 365 209.