Tot va començar amb l'acollida i benvinguda a l'espai disposat per a dur a terme els diferents debats en format de taula rodona que s'havien preparat a l'Auditori Vicens Badenes.
A la taula inaugural de benvinguda diferents representatnts ( Javier González, director gerent del Citilab, Cornellà. Héctor Santcovsky, director de l’Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l’AMB. Oscar Abril, director de Sectors Culturals i Innovació de l’ICUB. Fiona Deuss Frandi, Senior Project Advisor d’EACEA Brussels, Brussels Capital Region, Belgium. Jens Thomas, Creative Berlin. Laetitia Manach, Responsable de Projecte Future Divercities) ens van acollir i alhora engrescar a través de les seves introduccions que ens van situar en el context de la creativitat i cocreació en Innovació cultural majorment centrada en àmbits urbans.
Diferents reflexions d'aquesta contxtualització i acollida van apuntar intencions de treball i deteccions del context actual pel que fa als processos d'innovació, en aquest sentit vam poder escoltar frases com: "Sense ciutadans no hi haurà innovació" fent referència a la inclusió de la ciutadania en aquest esquema de quadruple hèlix que impera sobre la innovació actual. També va quedar palés de que hem de ser una societat de superació de conceptes i que va més enllà cada vegada. Vam poder conèixer la voluntat de provocar línies de col·laboració a través de la creació d'espais com BCNLab o el nou poll d'innovació de producte i mercat a Sant Andreu, el projecte del Canòdrom Barcelona o el Hub de labs de la Fabra i Coats. Espais que valdrà la pena veure crèixer d'aprop.
En una altra línia de context i, en part, la que causa aquesta trobada sobre cocreació i cultura, ens expliquen el projecte europeu Future Divercities, es tracta d'un projecte de cooperació que reuneix diferents països i experteses, treballen amb tecnologies creatives i acullen festivals d'art i cultura. El motiu és investigar com incorporar aquestes maneres de fer i de construir a la construcció de ciutats i com la ciutadacia s'incorpora que és el factor nou i que cobra importància.
Amb aquest context es va donar lloc a les Taules temàtiques de treball en els àmbits de: Polítiques públiques i nous models culturals. Artistes cocreació i espai urbà. Ciutats laboratoris, ciutats creatives. Cultura de la festa, cultura lliure. Els nous models culturals i l’escola. Urban Media Art. Noves oportunitats professionals. Bones pràctiques per un ecosistema cultural sostenible.
En aquestes taules, on hi participaven grups d'aproximandament 10 experts a cada una, es van debtre les temàtiques a través de 4 preguntes específiques de cada taula per articular i donar resposta a diferents reptes o debats. Amb els resultats cada taula va crear uns posters de recull i resum de les conclusions a les que es van arribar.
Amb tot el material creat el Citilab farà una devolució de les conclusions per a poder seguir treballant aquestes línies. Va quedar demostrat que hi ha molt a dir i moltes ganes de cocrear al voltant de la innovació, la cultura les ciutats i la ciutadania.