Sabeu qui va ser la Mildred Dresselhaus o la Felisa Martín Bravo? Actualment l’accés de les dones a desenvolupar carreres relacionades amb la ciència segueix tenint moltes barreres i per afavorir la presència femenina a l'àmbit tecnològic i científic, des de 2015, les Nacions Unides va crear la diada de l'11 de febrer, Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència.
Què podeu fer per celebrar aquesta diada al vostre punt?
Enguany, la iniciativa 11 de febrero, anima a centres educatius, llibreries, centres culturals, etc. a realitzar activitats per commemorar aquesta diada de l'1 al 15 de febrer a nivell estatal.
Per aquest motiu, de l'1 al 15 de febrer realitzarem una campanya de sensibilització a través del HT #11F, #11FDonesTIC #DonesTIC #NoiesTIC. Etiqueteu-nos i us donarem un cop de mà amb la difusió.
Els materials i recursos que trobareu al Repositori de Dones i TIC us poden servir d'inspiració per pensar activitats als vostres punts. També, podeu fer servir els materials del blog 11 de febrer. Farem difusió a través dels nostres canals socials de Twitter i Instagram i us engresquem a fer-ho!
Organitza alguna activitat al teu punt amb aquests Kahoots
Coneixeu dones científiques? Què en sabeu d’invents? Organitzeu alguna activitat al vostre punt amb aquests dos Kahoots, on descobrireu noms de dones referents en l’àmbit de la ciència, així com les creacions de inventores, les quals fan la vida més fàcil.
Aquí us deixem també la bibliografia d'aquest tema a l'apartat general del curs per poder respondre aquest kahoot i resoldre els dubtes de qui són i que van fer.
Envian's el teu vídeo!
L'11 d febrer, Dia de la Dona i la Nena en la Ciència, us proposem que ens envieu un vídeo! L'activitat té com a finalitat que persones dinamitzadores, participants dels diferents Punt TIC, dones STEAM i científiques, etc acostin i visibilitzin les aportacions de les dones STEAM i científiques gravant un vídeo d'entre 1-2 minuts màxim.
Podeu explicar projectes de dones i TIC al vostres punts, les vostres vivències com a dones STEAM, a què us dediqueu, en què projectes estan involucrades, biografies de dones pioneres científiques...el que vulgueu!. Amb el recull de vídeos, farem un muntatge que publicarem al canal YouTube de Punt TIC.
Xerrada Dones, ciència i tecnologia
L'11 de febrer de 10.30 a 11.30 hores realitzarem una xerrada sobre dones, ciència i tecnologia amb guanyadores dels Premis DonaTIC:
- Núria Salan, química i doctora en Ciència dels Materials i Enginyeria Metal·lúrgica
- Agnès Malé Gabarró, estudiant del segon curs del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Administració de sistemes informàtics en xarxa
- Andrea Querol de Porras, investigadora del Barcelona Super Computing Centre
Podreu seguir-lo en directe al nostre canal YouTube.