L’apadrinament digital és un projecte intergeneracional que té com a objectiu principal l’acompanyament a la gent gran en la descoberta i l’ús dels materials i eines digitals; potenciant així la seva activitat mental i l’activitat social entre generacions.
Els padrins/es digitals són alumnes de 1r d’ESO que a més de dissenyar i programar apps, animacions audiovisuals i jocs digitals, ensenyen als avis i àvies a utilitzar les diferents eines i materials digitals amb el suport de la plana web del projecte. A més, els/les alumnes de 4t d'ESO coordinen el procés d’apadrinament digital i gestionen la pàgina web del projecte. Aquesta web inclou les eines necessàries de comunicació entre els padrins digitals i apadrinats, així com totes aquelles activitats pensades per afavorir l’envelliment actiu.
Aquesta iniciativa ha participat a mSchools Edu_Hack, organitzat per Mobile World Capital Barcelona i que ha tingut lloc en la darrera edició del Mobile Wolrd Congress. Es tracta d'un procés de cocreació a gran escala dirigit a docents, amb l’objectiu d’identificar i desenvolupar, de forma col·laborativa, experiències innovadores a l’aula per a tots els nivells educatius. Els resultats d’aquesta jornada Edu_Hack són més de 40 propostes validades que es comparteixen amb la comunitat educativa a través de mSchools Toolbox.
Pensem que aquesta proposta de la comunitat educativa pot ser inspiradora per a dinamitzadors i dinamitzadores de la Xarxa Punt TIC. Us animem a adaptar-la a les necessitats i possibilitats dels vostres punts i participants. Us hi animeu?