És cert que en aquests camps Internet ha fet aportacions extraordinàries. Però també hi ha d’altres àmbits en què la xarxa ens sorprèn amb recursos que milloren les habilitats individuals, el saber fer i la cultura de cadascú.
Un d’aquests recursos d’ús individual és, per exemple, aquesta pàgina de la Universitat de Barcelona que tracta sobre la fonètica del català, ens mostra un inventari general dels sons de la nostra llengua i ens permet d’escoltar-los per mitjà d’una bona colla d’exemples sonors. La pàgina s’anomena Els sons del català i aplega materials que es poden utilitzar en l’aprenentatge autònom de la fonètica de cara a l’ensenyament secundari o superior, i que igualment poden servir per als ensenyants de la llengua o els logopedes.
Els sons del català s’organitza en diverses parts, animades per la tecnologia Flash per explicar les característiques dels sons i amb arxius de vídeo en què parlants de català articulen aquests sons en contextos diferents, així com esquemes gràfics que representen la trajectòria de l’aire i els moviments que es produeixen en les articulacions quan es pronuncien els sons. Es tracta, doncs, d’un web ben estructurat en el seu propòsit i que utilitza els recursos tècnics més avançats, sota la direcció del doctor Joan Solà de la Universitat de Barcelona. Una demostració més de l’amplíssima diversitat temàtica d’Internet.