S'adreça a dinamitzadors i dinamitzadores de la Xarxa Punt TIC amb coneixements avançats de TIC, motivats/des per treballar noves eines d'iniciació a la programació amb joves. Els formadors seran Martina Mayrhofer, tècnica de l'Associació per a Joves Teb, i Francesc Rambla, consultor del Pla Idigital de la Generalitat de Catalunya.
Els objectius formatius seran els següents:
- Explorar metodologies que faciliten l'aprenentatge de programació.
- Entendre els conceptes i estructures claus de la programació.
- Conèixer exercissis pràctics de programació amb Scratch.
El curs s'impartirà en línia amb la metodologia de comunitat d'aprenentatge. Es configura en breus apartats teòrics per explicar els conceptes bàsics de la programació i exercicis i pràctiques per aprofundir en aquests conceptes. Aquestes pràctiques estan dissenyades com activitats senzilles però metodològicament completes, activitats reals pensades per incorporar-les en la programació d'un Punt TIC dirigides al públic de joves a partir dels 8 o 10 anys.
El temari del curs inclourà els següents apartats:
- Introducció a Scratch
- Estructures bàsiques de programació
- El primer programa – Atravessem la via!
- El primer joc – Pong
- Crear un personatge amb diferents vestits
- Triar un exercici de Mates
- Un joc amb audio
- Videojoc d'en Frank Sabaté – La formiga té gana
- Videojoc d'en Frank Sabaté – Pluja d'asteroids
- Generar i compartir activitats pròpies... idees!!!
Es tracta d'un curs tipus MOOC, organitzat com a grup d'aprenentatge que es basa en la col·laboració entre iguals per resoldre els reptes formatius que s'hi plantegen. El curs online estarà obert del 27 d'octubre al 15 de desembre, amb els recursos i les activitats disponibles des del primer dia. La durada de la formació és de 20 hores i es recomana distribuir-les al llarg de 4 setmanes. Per això, la inscripció segueix oberta! Qualsevol dinamitzador/a s'hi pot inscriure realitzant una autoinscripció al Campuslab de Punt TIC.
Per a més informació, podeu contactar amb l'Oficina de Dinamització de la Xarxa Punt TIC: oficina.tecnica[arrova]punttic.cat | 902 365 209.