La programació va començar com una carrera apta per a les dones. L'inici dels ordinadors va coincidir amb la Segona Guerra Mundial, cosa que requeria treballadors/es que no havíen estat reclutats. Això va afavorir que les dones entressin a la indústria informàtica i tecnològica des dels inicis.
1941-45
Els primers ordinadors digitals es construeixen per a propòsits de guerra, incloent-hi l'Eniac (a la fotografia), el primer ordinador americà completament electrònic. Va ser presentat al 1946 i estava originalment programat per sis dones reclutades per l'exèrcit. Altres són les màquines Colossus de Gran Bretanya, que van estar operades per dones de la Marina britànica, també conegudes com a 'Wrens'.
1942
Hedy Lamarr, una estrella del cinema de l'època i inventora, va patentar un sistema secret de transmissions de ràdio per a guiar per radiofreqüència els torpedes de les forces navals aliades, fent impossible la detecció per l'enemic de l'atac submarí durant la Guerra Freda.
Actualment és utilitzada per als sistemes de posicionament per satèl·lits (GPS, GLONASS), els enllaços xifrats militars, les comunicacions de la llançadora espacial amb la Terra i per empreses que fabriquen des de telèfons mòbils fins a sistemes de xarxa Wi-Fi.
1945
Després de la Segona Guerra Mundial, a mesura que augmenta la demanda comercial d’ordinadors i els seus programadors, augmenten les oportunitats laborals per a les dones. "No hi havia cap mà d'obra masculina preexistent que els expulsés", escriu Janet Abbate al llibre 'Recoding Gender: Women Changing Participation in Computing'.
1949
Els creadors de l’Eniac, van contractar a Grace Hopper com a matemàtica sènior. Comença a desenvolupar els primers llenguatges informàtics, inclòs el llenguatge de programació COBOL. Va ser el primer llenguatge que va oferir una autèntica interfície als recursos disponibles a l'ordinador, de forma que el programa no havia de conèixer els detalls específics
1956
Segons el Departament de Treball dels Estats Units, les empreses "cada vegada ocupen només a dones" o "un alt percentatge de dones" en els seus grups informàtics. Les empreses nord-americanes necessitàven que algú escrivís el codi i mogués les targetes de les grans màquines. D'aquesta manera, contracta a dones amb i sense estudis universitaris que puguin fer la feina ràpidament.
1967
"Aquesta és l'època de les Computer Girls", declara la revista Cosmopolitan . Un any després, IBM realitza un anunci (a la imatge) per a contractar a dones.
1969
Neil Armstrong camina per la lluna, una missió possible gràcies als càlculs de dones matemàtiques i enginyeres de sistemes com Katherine Johnson (a la fotografia) i Margaret Hamilton , que van desenvolupar el programa de vol a bord de la sonda espacial Apollo, inventant el concepte modern de "programari".
1971-2015
L'aparició de l'ordinador personal juntament amb la cultura "geek" a finals dels anys setanta, comença a canviar les percepcions i sorgeixen alguns prejudicis que diuen que les dones no són bones en matemàtiques i ciències. D'aquesta manera, augmenta el nombre de persones que estudien ciències de la computació i s’amplia la bretxa entre homes i dones que reben aquests estudis .