La voluntat de la iniciativa és la normalització dels videojocs en català, la preservació cultural i la pressió institucional per a una regularització digital i multimèdia.

Imatge d'ordinador
Imatge d'ordinador. 2022. Tipus de lletra: Pexels. Llicència: BY-SA.

Actualment, només un 50% dels videojocs produïts a Catalunya inclouen la llengua catalana al seu producte final. El projecte Ce Trencada vol incrementar exponencialment aquesta xifra. Així doncs, la iniciativa va néixer amb quatre objectius centrals: la normalització dels videojocs en català, la preservació cultural de la llengua catalana, la pressió institucional per a una regularització digital i multimèdia i la creació d’interès europeu i global per la llengua catalana. Aquests quatre eixos articulen la missió i la visió del projecte Ce Trencada.

«La fita màxima del projecte Ce Trencada és la seva dissolució, perquè voldrà dir que haurem aconseguit tots els nostres objectius, però, per ara, encara queda molta feina per fer», reflexionen les persones membres del projecte Ce Trencada. La iniciativa ofereix una cinquantena de videojocs en llengua catalana, com, per exemple, Abathor (Pow Pixel Games), Exophobia (Zark Attack) o Jett Rider (Last Chicken Games). En aquesta línia, la comunitat del projecte Ce Trencada pot compartir videojocs, programaris i altres continguts en català.

Per a més informació, es pot consultar el web oficial del projecte Ce Trencada.