Educació360 busca iniciatives i accions que permetin conèixer experiències, compartir reflexions al voltant de necessitats comunitàries, dibuixar nous horitzons per avançar en una educació equitativa i de qualitat i compartir metodologies i orientacions, etc. L'objectiu és conèixer els reptes de l’Educació360 al territori català i aprendre del capital d’idees i projectes que s'estan duent a terme per garantir que tots els infants disposin d’activitats educatives rellevants més enllà de les aules.
Quin tipus d'actes es poden organitzar?
La #Primavera360 convida a organitzar actes durant la primera quinzena de maig que promoguin la reflexió i l’acció a favor de l’equitat educativa a través de la connexió dels diferents agents de la comunitat i dels aprenentatges. La tipologia són:
- Ponències, diàlegs i seminaris amb experts sobre temes focus d’educació 360: qualitat i impacte de les activitats fora escola, els dispositius sobre suport educatiu local, el potencial educador del municipi, art i cultura 360.
- Taules rodones i debats oberts amb la comunitat educativa sobre reptes que té el territori en matèria d’equitat educativa i possibles solucions.
- Visites a pràctiques d’Educació360 on els líders i els protagonistes expliquin el què-qui-com i el perquè del seu projecte.
- Mostres d’experiències, tastet d’activitats o fires d’entitats obertes a tota la població per donar a conèixer i posar en valor i les oportunitats d’aprenentatge enriquit del territori.
- Tallers per experimentar com posar en pràctica estratègies i eines 360.
- Presentacions de guies i recursos d’Educació 360.
- Edcamps 360: trobades amb persones de la comunitat educativa amb ganes d’aprendre entre iguals i fer xarxa.
Què ofereixen?
- Difusió a partir de la campanya de comunicació prèvia a les jornades als seus canals socials (web, butlletí, xarxes, mailings,…). i la possibilitat de compartir el coneixement, les reflexions i les propostes de les vostres activitats a través dels canals de de comunicació de l’Aliança Educació 360.
- Contactes de persones expertes en diferents àmbits, possibles ponents, facilitadores de dinàmiques.
- Laboratoris i tallers de recursos i eines educatives 360.
- La possibilitat de contrastar continguts, formats i metodologies dels actes amb l’equip d’Educació 360. Toolkit comunicatiu
Per a participar, cal fer arribar abans del 28 de març informació del teu acte a través d’aquest formulari. Per qualsevol dubte, suggeriment o aportació que tingueu pots escriure’ns a jornada@educació360.cat o contactar a través del telèfon 93 458 87 00 i demanar per Núria Duñó.