La posada en marxa de l'Escodines Living Lab - Fàbrica de cocreació comunitària de Manresa s'articula en el marc del Pla de Desenvolupament Comunitari de l'Ajuntament de Manresa i la finalitat és fomentar la cohesió social d'una manera transversal i transgeneracional.
Per aconseguir-ho, el projecte proposa tres espais d’experimentació: la creació d’històries, la recuperació de la memòria i la fabricació 3d.
El curtmetrage "Sol a Peu", una creació d'stop motion i cinema popular comunitari que narra l’arribada d’Ignasi de Loiola a la ciutat de Manresa, va ser la primera activitat amb la qual es va inaugurar el projecte el passat 29 de maig. La peça, pretén apropar el patrimoni, la cultura i difondre el valor de ciutat. S'ha elaborat amb la participació i col·laboració conjunta de diferents agents del territori com l’Espai Infantil de Les Escodines, el Punt Tic de Les Escodines, la biblioteca Jaume Perramon, el Programa de Noves Ciutadanies, el Taller de pintura i també ha rebut el suport d’UManresa.
Per fomentar la memòria, s'ha creat un espai d'elaboració de vídeos i continguts digitals perquè persones adultes, gent gran i nouvingudes hi participin.
La creació i l'art multimèdia es vol fomentar amb un espai de fabricació 3D des d'on investigar noves maneres per fomentar la creativitat artística, oferint nous canals per interactuar amb materials virtuals i la formació en tècniques 3D.
El projecte, pretén contribuir al canvi de la actual percepció de cultura, l'art i la promoció turística del patrimoni de les Escodines i de Manresa ajudant a crear un nou paradigma i fomentar la identitat escodinaire com element cohesionador i de vertebració social.