La consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha exposat en una roda de premsa que des de fa tres cursos el Departament aprofundeix en el coneixement per competències des de diferents àmbits –lingüístic, matemàtic, digitals, educació en valors, coneixement del medi-, i a través de la nova plataforma es facilitarà l’intercanvi de bones pràctiques i recursos, entre d’altres. La nova versió permet generar un pla d'aprenentatge personalitzat i amb un millor seguiment de la trajectòria de cada alumne.
Moodle es va introduïr als centres escolar catalans al 2006. En l'actualitat ja hi ha al voltant de 300 escoles de primària i 1.300 instituts de secundària que utilitzen aquest programari de codi lliure i que podrien sumar-se al pilot. A nivell global, la plataforma és utilitzada per 81 milions de persones de 224 països d'arreu el món; 300.000 de les quals ho fan a Catalunya. La majoria d'aquests ho fan a través de la plataforma Àgora, que fan servir els centres educatius de primària i secundària, els de formació professional i les escoles oficials d'idiomes (EOI). A l'Institut Obert de Catalunya (IOC) el fan servir prop de 30.000 usuaris, entre mestres i alumnes, i 25.000 més utilitzen el servei Odissea, una plataforma de formació permanent per a professionals.
L'anunci del projecte ha coincidit amb la visita del creador de Moodle, Martin Dougiamas, que ha estat investit doctor honoris causa per la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.