El Punt TIC de Castelldefels acull les sessions formatives d’un mòdul de capacitació digital i un espai de fabricació digital amb activitats i tallers oberts a la ciutadania. Descobreix més!

El Punt TIC Centre Cívic Vista Alegre (On Lab) s’ha incorporat a la Xarxa Punt TIC. Actualment, les instal·lacions del Punt TIC acullen les sessions formatives d’un mòdul de capacitació digital i un espai de fabricació digital. «Aquest edifici era una antiga escola que per qüestions diverses es va tancar, traslladant l’alumnat. Fa uns anys, es va rehabilitar i es va decidir instal·lar aquí un espai per a la formació en l’àmbit digital», explica Juan Manuel Montero, dinamitzador del Punt TIC Centre Cívic Vista Alegre (On Lab).

En aquests moments, al municipi, amb la col·laboració del Servei d’Ocupació de Catalunya, s’ofereixen tres mòduls formatius dins de la iniciativa municipal Casa d’Oficis. Concretament, el Punt TIC Centre Cívic Vista Alegre (On Lab), que es troba al Carrer Cervantes, cantonada Carrer Ramón y Cajal, de la localitat de Castelldefels, acull el mòdul formatiu de capacitació digital. «Inicialment, vam començar amb un únic mòdul d’atenció a les persones. Després, vam incorporar un mòdul sobre rehabilitació. Fa tres anys, vam afegir el mòdul de capacitació digital», afirma Montero. Paral·lelament, el Punt TIC Centre Cívic Vista Alegre (On Lab) compta amb un espai de fabricació digital que properament impulsarà activitats, tallers i propostes obertes a la ciutadania. «Volem apropar als veïns i a les veïnes del municipi a les impressores 3D, al tall làser i al tall de vinil. Al Punt TIC, volem ensenyar a prototipar, a aprendre sobre fabricació digital i a experimentar», apunta Alejandro Aliaga, director d’On Lab Castelldefels. Així mateix, el Punt TIC Centre Cívic Vista Alegre (On Lab) ofereix petites píndoles formatives per a iniciar-se dins del món de la informàtica obertes a la ciutadania.