La Mobile World Capital, el GSMA, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona oferiran formació tecnològica en el sector mobile a dinamitzadors i dinamitzadores de la Xarxa Punt TIC de Catalunya. La iniciativa, que s’emmarca dins del programa mTalent, té com a objectiu acreditar professionalment els formadors dels telecentres, per tal que aquests espais puguin oferir una oferta formativa en matèria TIC-mòbil als seus usuaris.
La formació es durà a terme al Cibernàrium de Barcelona (C/ Roc Boronat, 117) i tindrà una durada de 16 hores distribuïdes en dues sessions de matí i tarda, els propers 29 i 30 de gener de 2014. El contingut d’aquest curs està format per les següents càpsules formatives:
- Ús productiu dels Smartphones a les empreses
- Utilització de les aplicacions mòbils en l’estratègia d’empresa
- Integració dels codis QR en l’estratègia de comunicació de l’empresa
- Introducció al màrqueting mòbil
Les persones interessades a assistir-hi hauran de contactar amb l’Oficina Tècnica de la Xarxa Punt TIC o enviar un correu electrònic a l’adreça: ricard.benitez[arrova]gencat.cat.
El programa mTalent té com a objectiu millorar les competències tecnològiques en el sector mobile dels ciutadans, els professionals i les empreses catalanes per tal que Catalunya esdevingui més competitiva i una referència mundial del sector mòbil. Els principals objectius del projecte són vehicular la reorientació dels participants cap a un sector amb més capacitat d’ocupació i formar professionals més competitius i polivalents al mercat aconseguint augmentar les seves oportunitats laborals.
En total, mTalent preveu formar 7.000 usuaris a través de les activitats que s’adrecen, principalment, a persones que es trobin en procés de canvi o millora professional o en situació de recerca de feina, així com a emprenedors i empreses. La formació del projecte s’estructura en 3 nivells:
- Formació de primer contacte, amb activitats gratuïtes d’entre 2 i 15 hores de durada. Inclou la formació per a dinamitzadors de la Xarxa Punt TIC i 20 sessions divulgatives de foment de l’ús del mobile.
- Formació d’aprofundiment, amb activitats gratuïtes o de pagament que tenen una durada d’entre 4 i 40 hores. Preveu una Oferta Mobile Professionalitzadora (amb l’objectiu de millorar les competències dels professionals TIC i d’altres sectors) i l’impuls ocupacional al sector Mobile (per divulgar les competències tècniques i transversals del sector, crear una certificació professional del sector i fomentar la inserció laboral dels participants).
- Formació especialitzada, amb activitats de pagament de llarga durada adreçades a col·lectius específics, que oferiran els operadors privats de formació per incrementar la competitivitat professional, els coneixements i les capacitats d’experts i gestors TIC en l’àmbit de la mobilitat.
Fins ara, s’han dut a terme 4 de les 20 sessions divulgatives del programa mTalent, a Móra d’Ebre, Amposta, Tarragona i Lleida, a les quals han assistit una mitjana de 80 persones, i durant els propers dies es duran a terme d’altres similars a Sant Feliu de Llobregat (26 de novembre), Cornellà (27 de novembre) i Barcelona (10 de desembre). El programa d’aquestes jornades, adreçades a un públic format per joves desocupats, emprenedors, autònoms i microempreses del sector TIC, està format pel següent contingut formatiu:
- Estudi sobre el sector Mobile i introducció al Programa mTalent-Ocupabilitat.
- Com treure profit del mòbil per a un aprofitament personal, professional i empresarial.
- Projectes dels Punt TIC relacionats amb el sector TIC-mòbil.