L'objectiu principal del projecte és incloure a la gent gran en la societat tecnològica actual, mitjançant la realització d'un programa de formació pràctica sobre l'ús de les TIC, l'optimització de les seves oportunitats de salut, l'oci i la seguretat, a través de l'ensenyament de l'alfabetització digital amb telèfons intel·ligents.
Les persones grans formen un grup demogràfic que és vulnerable perquè molts d'ells no saben com fer servir la tecnologia i necessiten una formació constant per a assolir les competències digitals necessàries per sentir-se part de la nostra societat.
La diversitat dels coneixements dels participants és el principal repte per a la Fundació Pere Tarrés.
Encara que els participants prenen un examen previ a la formació, el coneixement no és homogèni. I si afegim que els participants vénen amb els seus propis dispositius mòbils, ens trobem que és un repte per al professor facilitant la formació.
No obstant això, aquest projecte vol potenciar a tots els ciutadans majors de 55 anys d'edat a través de la tecnologia i Internet. És per això que els mestres s'adapten als participants i no al revés. Al 2015, la Fundació Vodafone Espanya va incorporar el llenguatge de signes en tots els vídeos, amb la voluntat de fer-los més integradors.
Segons la Fundació, un altre repte és aconseguir que tots els ciutadans de Catalunya aprenguin sobre la tecnologia i els telèfons intel·ligents. Per tant, acceptem sol·licituds de tallers que procedeixin de tot Catalunya, ja sigui grans ciutats o petits pobles, amb la seguretat que trobaran persones voluntàries que els ajudaran a tirar-lo endavant. Fins ara, ja s'han format gairebé 10.000 persones.
Ara el projecte busca suport a la seva candidatura als Telecentre Europe Awards 2016, en la categòria "millor projecte en col·laboració". La data límit és el 14 de setembre.