El 2020 ha estat un any de canvis, reptes i desafiaments. Des de la Xarxa Punt TIC, hem afrontat la situació que ens ha tocat viure per continuar treballant des de la innovació social digital i enguany, sota el lema 'El paper de la tecnologia i els Punt TIC en situació de pandèmia' la Jornada de Dinamització de la Internet Social 2020 ens ha servit per a treballar nous reptes i desafiaments en xarxa.
Sis xerrades temàtiques obertes a la ciutania digital
Del 9-18 de desembre 245 persones hem gaudit de xerrades temàtiques sobre diferents experiències que han tingut lloc el darrer any. Hem conegut propostes i solucions als processos de l’era digital amb empreses tecnològiques de l'àmbit social i cooperatiu; relacions i sinergies makers; propostes de mobilització social ciutadana i els laboratoris d'innovació social digital o com continuar trencant des de la Xarxa amb la bretxa digital de gènere.
La xerrada inaugural 'Com ens ha afectat a les nostres vides la revolució digital', va ser una conversa molt enriquidora entre Joana Barbany, directora general de Societat Digital; Liliana Arroyo, doctora en Sociologia, investigadora de l'Institut d'Innovació Social d'Esade i autora del llibre ‘Tu no eres tu selfie’ i Albert Cañigueral, fundador del web Consumocolaborativo.com, connector de la xarxa internacional Ouishere per a Espanya i autor del llibre 'El trabajo ya no es lo que era'. Va presentar la jornada l'Anna Inglés, directora de la Oficina de dinamització tècnica de la Xarxa Punt TIC.
Recupera aquí el recull de piulades de la sessió.
Un dels temes que més hem treballat com a Xarxa aquest any, ha estat la relació entre la comunitat maker, els Punt TIC i la Covid-19. El 10 de desembre, vam comptar amb el debat: 'Makers' vs. Covid-19: relacions i sinergies. Amb Daniel Cruz, membre de Tangencial SCCL, del moviment Coronavirusmaker català i Dinamitzador del Club Makers Sant Feliu; Aitor Rivera, regidor d'Innovació Aj. Sant Feliu de Llobregat; Lídia Santiago, membre del Punt TIC-Òmnia Torrelles; Jordi Rodríguez, membre del Punt TIC-Òmnia Camp Clar i Pau Llauger, membre del Punt TIC Girona Emprèn vam xerrar sobre les necessitats que han sorgit amb la situació de pandèmia i com els moviments makers han ajudat amb la situació de crisis sanitària.
Recupera aquí el recull de piulades de la sessió
Amb el debat: Propostes de mobilització social ciutadana com a part de la innovació social digital, el 11 de desembre vam conversar sobre innovacions i pràctiques digitals emergents que han aparegut l'últim any i que ens han demostrat el seu potencial com a espais de innovació oberta. Vam conversar amb Joan Duran, tècnic de la secretaria de Polítiques Digitals, que ens va parlar de la Hackovid, la hackató ciutadana catalana per afrontar el confinament; Laia Sánchez, membre de Citilab Cornellà i la plataforma ciutadana Frena La Curva, que treballa per a canalitzar l'energia social enfront la pandèmia del Covid-19; Lidia Alonso Gulin, tècnica d'Innovació Social i Col·laborativa del Programa Municipal d'Innovació de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat amb el Punt TIC Co-Innova Sant Feliu i del projecte Co-Innova Lab i experiències de dinamitzadors/es de la Xarxa Punt TIC que van realitzat el curs 'Innovació ciutadana en biblioteques i altres espais' del Ministeri de Cultura i MediaLab Prado.
Recupera aquí el recull de piulades de la sessió
El 15 de desembre, Esther Subias, membre de Colectic i responsable del projecte STE(A)M On Edu ens va presentar la plataforma d'educació Steam europea, per a persones educadores que treballen en l'àmbit de les STE(A)M, així com la comunitat de persones i el marc de competències i activitats d'aprenentatge perquè pugui ser aplicat pels docents. Si esteu interessants/es i voleu formar-ne part podeu escriure a steamonedu@colectic.coop.
Recupera aquí el recull de piulades de la sessió