A través d'aquesta capacitació, s'obté accés a continguts de qualitat, s'atenen les necessitats de formació inicial i contínua dels professionals del sector, i es posa al seu abast les competències, les metodologies, els projectes, les estratègies i els recursos que l'han d'ajudar a desenvolupar millors i més eficaços mecanismes de motivació i apropiació de les tecnologies de la informació i la comunicació.
La preinscripció finalitza el dia 15 de febrer i l'activitat lectiva comença el 22 de febrer del 2016. Els mòduls formatius són gratuïts per als professionals de l'educació TIC.
- Desenvolupar el bloc de l'espai TIC amb Wordpress: en aquest mòdul formatiu s'exploraran les possibilitats de l'ús del bloc com a instrument d'informació, de participació, expressió i de dinamització dels processos educatius i comunitaris en general i en concret, des de la realitat dels Espai TIC.
- Gent Gran i TIC: es definirà com i què fer amb la gent gran a l'espai TIC, amb l'objectiu, mitjançant les TIC, d'ajudar-los a descobrir noves oportunitats per al seu creixement personal i plantejar-los activitats que puguin millorar la seva qualitat de vida.
- Editar imatges amb Gimp: es tracta d'un programa d'edició d'imatges digitals en programari lliure i està implementat per a diferents sistemes operatius. Pot ser molt útil per a tots: dinamitzadors i usuaris. Ens permet crear imatges, cartells, materials educatius i, també, fer retoc fotogràfic.
- Recursos de recolzament a la dinamització: en aquest mòdul formatiu es vol oferir una sèrie de recursos, eines i idees per desenvolupar el treball dia a dia: conèixer diferents eines gratuïtes; creació de continguts atractius i visuals; compartir aquests continguts o treballar en xarxa.
- Dispositius mòbils a l'espai TIC: els telèfons intel·ligents i les tauletes s'estan convertint en la principal pantalla d'accés a la societat xarxa, a Espanya un 82,7% dels joves de 16 a 24 anys internautes, el fan servir com el seu principal mitjà d'accés a internet. Les seves possibilitats per a la interacció immediata i multimèdia són una realitat evident, al costat d'un ús intuïtiu i l'adaptabilitat d'aplicacions, es converteixen en un instrument fonamental per al eTIC.
- Com crear un club de codi al nostre espai TIC? Aquest curs pretén donar les pautes metodològiques per a la facilitació de l'aprenentatge de la programació a nens/es i joves. Aprendre a escriure codi no només significa adquirir unes habilitats bàsiques per al futur desenvolupador sinó que pot enfortir la creativitat per a la resolució de problemes, la generació d'habilitats d'anàlisi i pensament, la sensibilitat col·lectiva i el treball en equip.
- Alfabetització Digital Crítica: es volen explorar alguns temes elementals de les TIC des d'una perspectiva crítica que permeti, no només repassar els coneixements tècnics sobre la matèria, sinó també conèixer el context global (històric, econòmic, cultural) de la tecnologia i construir una reflexió que permeti abordar les TIC des d'un enfocament de ciutadania compromesa.
- Prevenció de drogodependències i conductes de risc a través de les TIC: adreçada a persones que treballen amb joves per implicar-les en els processos de prevenció de conductes de risc. Aquest curs aportarà a les persones participants diferents habilitats i estratègies d'intervenció educativa amb la finalitat de donar poder joves com a agents de salut, capaços de potenciar hàbits de vida saludables o reproduir models d'educació per a la salut utilitzant les potencialitats de les eines TIC.
- Administrar i gestionar l'espai TIC: l'objectiu del Mòdul és adquirir una cultura de gestió dels recursos de l'espai TIC, adonar-se de l'important i necessari que és portar una administració dels mateixos i de conèixer les diferents formes d'abordar un procés de control econòmic que ens permet prendre decisions.
- Intervenció socio-sanitària amb perspectiva de gèneres des del voluntariat: aquest mòdul té com a objectiu dotar els i les participants de coneixements i eines que permetin el foment de la salut de les dones a través de diferents intervencions dins de programes de voluntariat.