El passat mes d’abril, el Punt Òmnia del Centre Cívic l’Escorxador - La Seu d’Urgell i el Punt TIC del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça van participar en la jornada col·lectiva.

El passat dimarts 16 d’abril, el Col·laboratori Catalunya, impulsat per la Generalitat de Catalunya i la Fundació i2CAT, va organitzar la trobada ‘Temps de Col·laboratoris: impulsant la innovació social digital en l’àmbit local’ a la localitat de Tremp. La jornada col·lectiva va buscar donar a conèixer eines, projectes i metodologies que situaven la ciutadania al centre de la innovació. En concret, es van presentar diversos casos locals d’èxit vinculats a la innovació social digital. Entre ells, en van destacar dos: el projecte ‘Cati, assistent virtual’ amb Markus Urban i Ester Collado del Punt Òmnia del Centre Cívic l'Escorxador - La Seu d'Urgell i el projecte ‘Més romànic’ amb Susanna Casanovas i Carles Roca del Punt TIC del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça.

«‘Markus, com es fa servir el telèfon mòbil?’ L’assistent virtual ‘Cati’ va sorgir fruit d’aquesta pregunta de la meva tieta», explica Markus Urban, creador del projecte ‘Cati, assistent virtual’. «Al Punt Òmnia, treballem amb persones adultes i especialment amb persones grans. De seguida, vaig veure que l’eina ‘Cati’ era perfecta per ells i per elles. Es tracta d’un assistent virtual fet per un jove urgellenc i des del Punt Òmnia, volem donar visibilitat al nostre jovent, que està fent coses i coses molt positives», afirma Ester Collado, dinamitzadora del Punt Òmnia del Centre Cívic l’Escorxador - La Seu d’Urgell. «El projecte vol fer accions en la línia de desenvolupament del territori. És una iniciativa que es pot replicar i que pot agafar cos a la zona de Pirineus i més enllà, perquè el romànic està present en molts altres llocs» diu Carles Roca, dinamitzador del Punt TIC del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça. També, es va articular una dinàmica de mapatge col·lectiu del territori i dues activitats immersives, una experiència amb ulleres de realitat virtual per a visualitzar dinosaures al Geoparc Àrea Digital Alt Pirineu i una visita a la muralla amb una eina de realitat augmentada.