Es tracta d'un cartograma, un mapa en el qual l'àrea de cada país és proporcional a la seva població en línia, basat en dades de 2011. Així que els països amb grans extensions de terra però amb petites poblacions, com ara Canadà i Rússia, apareixeran encongits, mentre que les zones denses i ben connectades com Corea del Sud i Bèlgica apareixen més grans que en la realitat.
La regió més destacable és Àfrica. El continent té més d'un bilió de persones, és a dir, més de tres vegades la població dels Estats Units. No obstant això, degut a un baix percentatge de penetració d'Internet, tot el continent es mostra més petit que els EUA.
L'Institut d'Internet d'Oxford assegura que és probable que això canviï en les pròximes dècades. El cost dels telèfons intel·ligents ha baixat molt i les principals empreses d'Internet estan treballant en plans per subsidiar l'accés dels països pobres. Així que cada vegada més persones a l'Àfrica i en altres països en desenvolupament entraran en el món digital a la propera dècada.
Si bé Estats Units estan més connectats que gran part del món, no són líders mundials quan es tracta de la penetració d'Internet. Canadà, el Regne Unit, Alemanya, els països escandinaus, Corea del Sud i Nova Zelanda tenen un major percentatge de població connectada. Els EUA tenen aproximadament la mateixa penetració d'Internet que França, Espanya i Japó.