L’objectiu de la iniciativa, en la que la Xarxa de Telecentres de la Ribera d'Ebre ha tingut un paper cabdal, és promoure i fomentar el teletreball i el coworking rural com una nova manera de posar en contacte professionals independents, emprenedors i PIMEs de diferents sectors perquè comparteixin un mateix espai (físic i virtual) que els permeti desenvolupar projectes propis i conjunts. El Consell vol d'aquesta manera “frenar el despoblament que pateixen els pobles i invertir la tendència dels joves de la comarca que continuen els seus estudis i que ara s’estableixen en altres indrets un cop finalitzen la seva formació”.
Entre les actuacions previstes per aquest 2016 es contempla l’organització d’una trobada de coworkers urbans i rurals per generar sinergies i nous projectes professionals, així com facilitar a estudiants universitaris que puguin realitzar el seu projecte final de carrera en espais de coworking rural d’arreu del país, també de la Ribera d’Ebre, iniciant així un primer contacte amb el món professional del territori. A més, també es donaran a conèixer aquests espais de treball i la seva filosofia com una nova sortida professional als alumnes dels centres de secundària, especialment entre aquells que estudien cicles formatius especialitzats.
Aquesta línia de treball donarà continuïtat al projecte COWOCAT_RURAL posat en marxa per part del CIS l’any 2014, a partir de l’experiència pilot de l’espai de coworking rural Zona Líquida de Riba-roja d’Ebre, on actualment hi ha sis coworkers. En aquest temps, des del CIS s’ha contactat amb 116 professionals de tot Catalunya, potencials coworkers tots ells, i s’han obert cinc espais de coworking rural arreu del país. A més, s’ha assistit a diversos esdeveniments per donar a conèixer aquesta nova manera de treballar, com la Fira BIZ Barcelona (principal aparador per als emprenedors del país), el Coworking Spain Conference 2014 o el Coworking Day 2015 a Tona, entre altres.