Des de l'Associació Espiral Educació i Tecnologia i el programa Technovation Girls Catalonia, concurs de tecnologia i emprenedoria dirigit a noies entre 10 i 18 anys, conviden a dones i homes per guiar el procés d'aprenentatge i ensenyament del desenvolupament d'una aplicació mòbil, amb la seva col·laboració de manera altruista com mentores per fomentar el bon ús de la tecnologia com a mitjà per millorar el món.
5 claus per ser una bona mentora
Tal i com comenten al seu web, les cinc claus per ser una bona persona mentora són:
Motivar: tenir la capacitat de motivar el grup de joves durant el procés d'aprenentatge- ensenyament amb l'objectiu final de potenciar el desenvolupament d'una aplicació mòbil com a solució a un repte social.
Escoltar: conèixer i entendre a les joves mentoritzades és clau per al desenvolupament de l'objectiu final. Reflexionar i conversar entre totes com a eina d'aprenentatge per aconseguir un ambient propi d'aprenentatge i l'òptim desenvolupament del projecte .
Tranmissió de coneixements i experiències: el coneixement i les experiències de les persones mentores és clau per el desenvolupament personal i professional del grup de joves, aconseguint aportar un valor diferencial en el procés d'aprenentatge-ensenyament.
Orientar: el repte és guiar al grup de joves a trobar la forma de fer el camí. Assessorar deixant espai per a l'alternativa.
Reptar: desafiar, convidar a la reflexió i oferir confiança per assolir els objectius que el grup es proposi.
Com participar?
El primer que cal és inscriure's en aquesta web i unir-se a un grup: Biblioteques de Barcelona. Pots omplir aquest formulari per trobar un grup. La propera sessió d'orientació és el dijous 21 de gener a les 18h. Podeu inscriure-us a través d'aquest enllaç.
El procés dura unes 12 setmanes amb l’objectiu de desenvolupar una aplicació mòbil com a solució tecnològica a un repte social. Durant el procés, basat en el design thinking, s'aborda la identificació d'un problema, escriure un pla de negocis, fer un prototip amb App Inventor i la presentació del projecte creat.
No cal tenir un perfil tècnic per participar com a mentor/a, es pot treballar en parella i el suport és presencial. El compromís és de Gener-Abril: 2-3 hores per setmana. Es disposarà del suport per el currículum oficial de Technovation Girls.