La guia Accessibilitat digital. Les TIC per a tothom consta de dues parts. D'una banda, ofereix un recull de bones pràctiques per a un disseny d’aplicacions mòbils i de pàgines web accessibles per a tothom, i recomanacions per elaborar continguts accessibles. D'altra banda, s’hi inclouen quatre casos d’èxit on s’han desenvolupat solucions accessibles i on la participació de l’administració pública i de les entitats socials ha estat clau perquè les solucions fossin dissenyades d’acord amb les necessitats dels usuaris/àries.
Els casos d'èxit són:
- Impressores accessibles en gran format: Projecte entre Hewlett-Packard (HP) i el Centre d’Educació Especial Pont del Dragó, on usuaris i alumnes amb diversitat funcional del CEE Pont del Dragó i d’Odisseny (un centre especial de treball de la Fundació Pere Mitjans) visiten periòdicament la seu d’HP a Sant Cugat del Vallès per avaluar el producte final, la impressora, que es troba a punt per a sortir al mercat, i estudiar propostes i conceptes de disseny de prototips futurs.
- Web Dia Mundial Accessibilitat: Un projecte d’AGILS Accessibilitat. Té com a partners el FC Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona, entre d’altres. AGILS ha assessorat perquè el web creat per impulsar el dia mundial de l’accessibilitat universal compleixi els requisits necessaris per ser accessible.
- Programes de festes accessibles: Un projecte de Wheris. Consisteix en una “aplicació mòbil gratuïta per a l’usuari final”, per la qual pot rebre els continguts ordenats amb una sèrie d’índexs del document imprès i per on l’usuari pot navegar. L’objectiu és que la gent amb discapacitat visual, auditiva i de comprensió lectora tingui a través de l’app accés a una lectura organitzada del contingut imprès.
- Comunicació alternativa: Un projecte d'Irisbond. Facilitar un mitjà de comunicació digital a persones que tenen diferents discapacitats. La solució es basa en la tecnologia d’eye-tracking, o seguiment del moviment ocular, que permet controlar de manera precisa un ordinador a través del moviment dels ulls. Més de 700 persones utilitzen l’aplicació a l'Estat espanyol, Xile o Argentina.
m4social és un projecte de la Taula d'entitats del Tercer Sector Social, que connecta l’acció social i el món tecnològic amb l'objectiu "d'accelerar la transformació digital de l’atenció a les persones i per contribuir en l’empoderament de la ciutadania i de les entitats socials". Al seu portal web trobareu articles que resumeixen les diferents taules rodones que es van realitzar a l'm4Social Day 2017.