Teletreball
Teletreball.

A l'article, Silvina Moschini fa referència a un estudi de la Universtiat de Stanford publicat el passat juliol, que revela que els empleats i empleades que teletreballen són un 13% més productius/ves que els seus companys/es que es desplacen cada dia al lloc de treball. A més, aquest estudi assenyala que les persones que treballen des de casa presenten un 50% menys de desgast laboral i estan més satisfets amb la seva feina.

Moschini també ens ofereix dades d'un article del Harvard Business Review i d'una enquesta de l'agència de notícies Reuters, que afirmen que els horaris flexibles fan que els teletreballadors optimitzin l'ús del temps. El fet que facin descansos per dedicar-se a tasques de casa o a d'altres activitats, en comptes de fer-los menys productius, fa que tinguin menys estrès i que quan tornin a posar-se a treballar siguin més eficients. El teletreball també afavoreix que la comunicació amb els companys i companyes se centri més en assumptes laborals i ocupi menys temps.

Per acabar, Moschini afirma que “la tecnologia posa les coses cada vegada més fàcils, i els resultats obtinguts per les empreses que ho han intentat són summament positius. Així, tant els empresaris com els empleats es poden beneficiar de les millors condicions de treball i l'augment de la productivitat”.