En tant que l'esfera digital ha arribat a totes les facetes de la nostra vida, els riscos que aquesta pot comportar són més presents en el nostre dia a dia. Fomentar una mirada crítica vers a aquestes tecnologies, analitzant els riscos i les vulnerabilitats, ens ha de permetre desenvolupar la nostra vida digital de manera conscient, fomentant actituds proactives que permetin a la ciutadania exercir tots els seus drets.
En aquest context, l'Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb la Xarxa Punt TIC, fa una proposta formativa adreçada a professionals dinamitzadors de la Xarxa Punt TIC com a agents dinamitzadors del territori amb capacitat de treballar amb la ciutadania. Volem impulsar que es treballin temàtiques que permetin introduir conceptes de drets digitals i que es faci de manera crítica i conscient.
La formació s'organitzarà en dues sessions, que tindran lloc els divendres 4 i 11 de maig, de 9.30 a 14.30 hores, a Barcelona. La inscripció ja està oberta.
Programa
El curs "Participació digital segura" es desenvoluparà en dues jornades. La primera, centrada a treballar conceptes de privacitat i seguretat, analitzarà què passa quan ens connectem a la xarxa, valorant quines són les situacions de risc a què ens exposem:
- Privacitat de les nostres dades
- Quins són els models de negoci que hi ha a la xarxa
- Sobirania tecnològica i com escollir alternatives
Durant la segona sessió del curs ens bolcarem a treballar la participació digital. Analitzarem quins són els canvis que l'era digital ha impulsat en l'esfera de participació política, com ha permès democratitzar la presa de decisions i com les nostres administracions s’han adaptat a aquesta nova escena:
- Democràcia 2.0
- Tecnologies per al treball col·laboratiu
- Cas d'ús: Decidim
Informació pràctica
Dates i horari:
Divendres 4 i 11 de maig, de 9.30 a 14.30 hores.
Lloc:
Casal de Barri Folch i Torres
Carrer de la Reina Amàlia núm. 31
Barcelona