DonesTech surt al voltant del 2005-2006 al barri del Raval de Barcelona. En aquella època, es donen cita dones del món activista i informàtic amb especial èmfasi en el programari lliure. Actualment, treballen per empoderar les dones al món digital a través de la formació i inclusió en les TIC i l'autodefensa digital feminista. El seu objectiu és investigar i intervenir en el camp de les dones i els nous formats o noves tecnologies de la informació i la comunicació. A més, han estat pioneres en la recerca i acció ciberfeminista a l'estat espanyol.
Parlem amb l'Ona, col·laboradora de l'entitat i activista pels drets humans, sobre la necessitat d'habitar internet de manera lliure i segura per a tothom. Ens explica el treball de l'entitat i com van néixer per voler canviar el paradigma i fer visibles les dones i les persones LGTBI que estaven treballant en els àmbits de les tecnologies i entendre quina havia estat la seva trajectòria per arribar on eren.
"Actualment usem els ordinadors i els mòbils com si fossin una part del nostre cos. la realitat no es diferencia d'analògica a digital. No diferenciem la realitat offline i la online i estem donant dades a multinacionals que les utilitzen per al seu profit i no el nostre", explica Ona. Des del col·lectiu treballen per posar una mirada feminista al món tecnològic practicant l'autodefensa digital feminista.