Ètica i tecnologia. Imatge: Charis Tsevis (Flickr)
Ètica i tecnologia. Imatge: Charis Tsevis (Flickr).

El nostre dia a dia està envoltat i a la vegada influenciat per les TIC. Cada dos per tres apareixen nous conceptes com Smart Cities, Big Data, privacitat, sensors... que van transformant moltes de les coses que fem habitualment. Aquesta transformació es produeix de manera cada vegada més accelerada i això dificulta una reflexió del que aquests canvis poden comportar a la societat.

La gran influència de les TIC a les nostres vides poques vegades s’acompanya d’un debat pausat i reflexiu del que representa a nivell ètic. El ciutadà surt guanyant amb tota aquesta revolució tecnològica o, pel contrari, té una pèrdua de capacitat de decidir, en definitiva, una pèrdua de llibertat?

La Jornada #èTIC vol posar sobre la taula totes aquestes reflexions detectant les possibles “alarmes” i a la vegada visualitzar el beneficis que totes aquestes noves propostes comporten i comportaran en un futur més o menys proper. Tindrà lloc dimecres 17 de juny, a l'Antiga Fàbrica Damm (C/ Rosselló, 515. Barcelona). Ja us hi podeu inscriure!

Programa

9.00 h. Recepció i acreditació dels assistents

9.30 h. Benvinguda a càrrec del Sr. Ricard Faura, cap del Servei del Coneixement de la Generalitat de Catalunya i de la Sra. Àngels Barberà, directora de l’Agència de Protecció de Dades de Catalunya (APDCAT).

9.40 h. Debat sobre Privacitat i ús de dades

    Sr. Luís Àngel Fernàndez Hermana vs Sr. Manuel Martínez Ribas

10.30 h. Pausa cafè

10.50 h. Debat sobre les TIC i la transformació de l'ésser humà

    Sr. Albert Cortina vs Sr. Ramon López de Mantaras
 
11.40 h. Debat sobre el naixement dels orfes digitals

    Sr. Francis Pisani vs Sr. Jordi Adell

12.30 h. Debat "La societat és conscient de tot?"

    Sr. Marc Vidal vs Sr. Albert Cañigueral

13.20 h. Reflexions finals

13.45 h. Cloenda a càrrec del Sr. Jordi Puigneró, director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya.