Aquest centre d'alt rendiment en esports electrònics està ubicat al CO-Innova LAB Sant Feliu i neix amb l'objectiu d'esdevenir un espai on poder investigar, orientar, entrenar i facilitar la vida dels esportistes tecnològics amb la intenció de millorar les seves capacitats físiques i cognitives i amb atenció també als aspectes psicològics.
El C.A.R. HERON Sant Feliu es va inaugurar el passat 1 de juliol i serà un concentrador de formació i aprenentatge que oferirà les persones jugadores i als clubs tota la infraestructura que demana la seva preparació per a les competicions i tornejos. Això inclou no només l'equipament i els espais de treball, sinó també el suport de professionals de diferents àrees. El tret diferencial que fa únic i especial aquest projecte, és que posa tots els seus recursos al servei d'iniciatives i projectes de caràcter social i ciutadà.
Iniciatives que es duran a terme
A l'acte d'inauguració van participar una trentena de convidats i va comptar amb la presència de la Lidia Muñoz, alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat; en Aitor Rivera, el regidor d'Innovació i Tecnologies; l'Albert Carpi, director del projecte HERON Sant Feliu i en Jan Bermudez. Es van presentar algunes iniciatives que es duran a terme a l'espai sota els principis de co-creació i col·laboració amb agents i entitats locals i estatals:
eSports Talks, una serialització de xerrades amb actors clau, que en la seva primera temporada explorarà els següents camps:
- eSports Talks CARE: Amb activitats relacionades amb salut, benestar i prevenció de riscos.
- eSports Talks CLUBS: Dinàmiques on es donaran a conèixer als integrants i els projectes esportius de clubs amateurs.
- eSports Talks JOBS: Xerrades on es parlarà de l'ecosistema laboral, professional i d'emprenedoria associat als esports electrònics.
- eSports Talks VALORS: Activitats relacionades amb la vessant educativa, de divulgació i conscienciació sobre temes d'interès social.
Tallers per a millorar la capacitació de soft skills: L'objectiu dels tallers és poder desenvolupar i acreditar, una sèrie de competències, que cada vegada són més demandades en el mercat laboral.
- Taller d'empatia: desenvolupament de la capacitat d'empatitzar i conèixer les necessitats dels altres.
- Taller de creativitat: desenvolupar habilitats per a millorar la capacitat creativa i la innovació.
- Taller de treball en equip: desenvolupar habilitats per a millorar la capacitat del treball i gestió de grups Taller de comunicació: desenvolupar habilitats relacionades amb la comunicació personal.
També hi tindran cabuda des d'actuacions centrades a la inclusió digital, de foment de l'ús de la llengua catalana en els esports electrònics, de lluita activa contra les actituds d'assetjament i menyspreu de les dones en el món dels videojocs i les competicions d'eSports així com l'escletxa de gènere en el món de l'esport digital però també de divulgació de com identificar els videojocs més adequats per als infants i de sensibilització sobre l'addicció als videojocs en els menors. Així mateix també s'investigaran i testejaran els eSports com una eina útil per a la implantació de projectes socials digitals innovadors entre la població més jove i la seva aplicació, pràctica i amena, per tal de treballar pilars com l'educació en valors però també el treball en equip i d'altres soft skills.
A l'acte també van participar alguns dels actors que formaran part d'aquest espai com la Júlia Nuñez, presidenta del Club d'eSports local SFLightens, en Jon Llaguno, director de Ween Games i presentador del programa eSports Business Live; la Jenifer Gaston, doctorada en llengües i cultures romàniques i actualment professora de francès i especialista en formacions sobre feminisme, ens va aportar dades en una ponència sobre el ciberassetjament i el paper de la dona en els eSports; en David Espert, santfeliuenc i cofundador de MTK Space, un espai de treball audiovisual i cultural cooperatiu referent a la comarca.