La nova càpsula audiovisual de la Xarxa Punt TIC entrevista la Júlia Sudan Catalan, tècnica de telecomunicacions i sistemes informàtics i finalista dels Premis DonaTIC. Gaudeix-la!

En el marc del Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència, des de la Xarxa Punt TIC, s’ha elaborat una nova càpsula audiovisual. Aquest cop, s’ha entrevistat la Júlia Sudan Catalan, tècnica de telecomunicacions i sistemes informàtics. Actualment, la Júlia Sudan Catalan estudia enginyeria informàtica a la Universitat Oberta de Catalunya i treballa a una empresa d’enginyeria elèctrica com a tècnica de mitjà tensió i de baixa tensió. «A l’institut, vaig descobrir la programació. En concret, vaig endinsar-me en la robòtica amb Arduino participant en un concurs. L’experiència em va agradar molt i el professorat també em va animar a optar per ensenyaments tecnològics», explica Catalan. «Actualment, tinc tres projectes en marxa. El principal és la meva feina a una empresa d’enginyeria elèctrica com a tècnica de mitjà tensió i de baixa tensió. També, desenvolupo prototips d’aplicacions i de webs i dono suport a nenes i a noies a través de mentories», afirma Catalan.

En aquest sentit, el Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència busca impulsar el talent femení i promoure les vocacions tecnològiques entre nenes i noies. «A elles, els hi diria que no tinguessin por a res. Si realment t’agrada la ciència, és igual suspendre dos exàmens. Si realment t’apassiona la tecnologia, és igual el comentari negatiu», opina Catalan. L’any passat, la Júlia Sudan Catalan va ser finalista de la categoria Estudiant TIC Formació Professional a la novena edició dels Premis DonaTIC. «Mai he tingut referents properes. És cert que hi ha referents històriques com Marie Curie o Ada Lovelace, que tristament no van tenir el reconeixement que mereixien. Jo no vull ser una persona referent per a ningú, però vull ajudar i engrescar les nenes i les noies a endinsar-se en entorns tecnològics i a ser elles mateixes dins d’aquests», conclou Catalan.