Presentacions digitals ràpides, conferències, sessions interactives, un networking d'alta qualitat i espais per generar nous projectes i noves idees han estat els grans protagonistes d'aquesta conferència.
Més de 70 organitzacions, de 25 països diferents. Responsables de xarxes de telecentres i de projectes digitals de tot Europa van acudir a Gant, amb l'objectiu d'intercanviar informació, visions, perspectives i noves idees per encarar el futur de l'Europa més digital que mai.
Conferències i ponències
L'edició del 2016 ha comptat amb la presència de persones molt destacades, com per exemple el ministre belga de Cooperació per al Desenvolupament i l'Agenda Digital, Sr Alexander De Croo, qui va confirmar el compromís del seu govern per desenvolupar habilitats digitals per a tots com un dels principals pilars de Digital Bèlgica.
Els governs pensen que per garantir que tots es beneficiïn de les oportunitats digitals és suficient per posar la infraestructura al lloc - les xarxes, l'equip. Això ha de canviar! Educació, durant tota la vida, és la infraestructura del futur i els governs han d'invertir en ella" va dir el Sr. De Croo.
Les noves competències digitals a desenvolupar en els futurs llocs de treball, com ara la comunicació i el pensament crític, també van ser protagonistes de la conferència. Diferents ponents van fer referència als canvis que ja s'estan implantant al món del treball com ara Saskia Van Uffelen d'Ericsson Belux, Karsten Simons de Cisco Networking Academies, i Martine Tempels de l'empresa de telecomunicacions belga Telenet.
Les microponències també van ser un punt fort de la jornada, amb els Lightning Talks, on diferents projectes duts a terme (o que s'estan realitzant ara) van poder presentar-se de forma molt breu.
Sessions d'intercanvi i participació
Al llarg de la conferència, vam poder gaudir de molts espais dinàmics, com per exemple el taller Future Trendspotting, que va centrar la mirada dels participants en les tecnologies del futur, en com aquestes modificaran els llocs de treball i en com els telecentres podem jugar un paper molt significatiu.
Els tallers How to... van estar protagonitzats per experts membres de Telecentre Europa, els quals van explicar com han afrontat diferents reptes molt concrets, tot traspassant el seu "know how" a la resta de participants. Així, el "Com executar una hora de codi", "Com executar un hackathon" o "Com executar un servei de la narració digital per als migrants", va atraure l'interès entre els/les assistents.
Altres espais molt destacats van ser les "Unconference" sobre competencies digitals, emprenedoria, Open Data o el projecte europeu I-Linc.
En resum, un programa de més de dos dies, ple de contingut i d'èxit de participació. Barcelona 2017 serà un repte!