Des de la Xarxa Punt TIC, es vol elaborar un recull d’activitats amb la voluntat de reivindicar els drets de les dones i exigir la fi de totes les violències cap a elles. Envia-les a oficina.tecnica@punttic.cat!

Imatge de telèfon mòbil
Imatge de telèfon mòbil. 2023. Tipus de lletra: Pexels. Llicència: BY-SA.

El pròxim dilluns 25 de novembre es commemorarà el Dia Internacional per a l’Eliminació de les Violències envers les Dones, una jornada clau per a mostrar el rebuig envers les violències que pateixen nenes, adolescents, joves i dones arreu del món i manifestar la necessitat d’abordar-les i de donar resposta de manera clara, directa i efectiva amb l’objectiu d’erradicar-les completament. Dins de la Xarxa Punt TIC, són moltes les activitats i els esdeveniments que es programen al llarg de l’any per a visibilitzar les dones i el seu paper transformador en l’àmbit de les tecnologies de la informació i de la comunicació, així com la seva presència clau en els sectors STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques). Enguany, des de la Xarxa Punt TIC, es vol elaborar un recull d’activitats amb la voluntat de reivindicar els drets de les dones i exigir la fi de les violències.

En aquest sentit, els Punt TIC poden enviar les seves activitats a oficina.tecnica@punttic.cat.

De moment, aquest és el recull d’activitats programades dins de la Xarxa Punt TIC:

- 01/11/24 - 30/11/24. Punt TIC del Servei Municipal d’Ocupació.

Del divendres 1 de novembre al dissabte 30 de novembre, a la Biblioteca Salvador Allende de la ciutat de Girona, s’instal·larà l’exposició ‘Enciclopèdia de Dones STEAM’ de les divulgadores Núria Salan i Sandra Uve. La mostra expositiva recull interessants perfils d’una vintena d’investigadores rellevants de l’àmbit STEAM amb un retrat il·lustrat i un text explicatiu que enumera les seves contribucions a l'àmbit de la tecnologia i la ciència.

- 05/11/24. 17 hores. Punt TIC del Servei Municipal d’Ocupació.

El dimarts 5 de novembre, a les 17 hores, a la sala d’actes de La Marfà de la ciutat de Girona, s’impulsarà la taula rodona ‘Trencant estereotips de gènere a la feina: compartint experiències’, on Laura Planas, Elisenda Caamaño, Anna Fàbregas i Laura Fanals compartiran les seves trajectòries professionals. A continuació, a les 18 hores, s’inaugurarà l’exposició ‘Enciclopèdia de Dones STEAM’ a càrrec de la divulgadora científica Sandra Uve.

- 09/11/24. 10 hores. Punt TIC del Servei Municipal d’Ocupació.

El dissabte 9 de novembre, a les 10 hores, a la Biblioteca Salvador Allende de la ciutat de Girona, es dinamitzarà l’activitat ‘Aventura STEAM: juguem, creem i aprenem’, on es descobriran diversos jocs de taula i construccions.

- 21/11/24. 11.30 hores. Punt TIC Smartcentre de Santa Bàrbara.

El dijous 21 de novembre, a les 11.30 hores, el Punt TIC acollirà la ‘Jornada DonaTIC’ a les Terres de l’Ebre. L’objectiu serà promoure i reconèixer el talent, la presència i el lideratge de la dona a les tecnologies de la informació i de la comunicació a Catalunya, enfortir la xarxa de dones professionals en el sector tecnològic català, donar visibilitzar a dones referents en tecnologies digitals avançades i inspirar noves vocacions.

- 25/11/24. 17 hores. Punt TIC del Servei Municipal d’Ocupació.

El dilluns 25 de novembre, a les 17 hores, el Punt TIC dinamitzarà un taller d’apoderament digital per a la prevenció de les violències masclistes de la mà de Fem Bloc, línia feminista d’atenció i de suport davant de les violències digitals, on les persones participants aprendran estratègies d’autodefensa en línia i d’apoderament digital per a la prevenció de les violències masclistes digitals i coneixeran eines i recursos de protecció.

- 27/11/24. 12 hores. Punt TIC del Servei Municipal d’Ocupació.

El dimecres 27 de novembre, a les 12 hores, el Punt TIC impulsarà la xerrada ‘Quins drets laborals tenen les dones víctimes de violència de gènere?’ a càrrec de la Mireia Montesinos, advocada i professora associada de dret del treball a la Universitat Pompeu Fabra, per tal de conèixer els drets que poden exercir les dones víctimes en el marc de les seves relacions laborals, especialment els drets en la seguretat social i les prestacions.

Paral·lelament, des de la Xarxa Punt TIC, volem compartir alguns recursos d'interès:

1. El curs d'autoformació de la Xarxa Punt TIC sobre autodefensa digital feminista

2. El repositori de recursos de dones i TIC