La campanya #NegoCibersegur dona eines per a una digitalització segura
La campanya #NegoCibersegur dona eines per a una digitalització segura. Autor: Pexels. Llicència: BY-SA.

La campanya es va presentar el passat 25 de juny de manera virtual amb un acte d'inauguració amb Xavier Gatius, secretari general del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, Oriol Torruella, director de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya i Dani Marco, director general d’Innovació i Economia Digital.

Segons l'Agència, en els darrers mesos s'ha detectat un increment del malware o programari maliciós del 475%. Aquests ciberatacs tenen com a objectiu prendre el control d’un sistema informàtic, interferir en el funcionament, desestabilitzar-lo i malmetre’l.

Els objectius principal és fomentar la transformació digital segura de totes les empreses catalanes per col·laborar en la ràpida recuperació de l’activitat econòmica en el context actual. La campanya es pot seguir a les xarxes socials a través de l’etiqueta #NegoCibersegur i a través d'aquest web. La iniciativa s’estructura en base a cinc àmbits:

  • Protegeix-te del programari maliciós
  • La informació de l’empresa: un tresor a protegir
  • Dispositius de feina, a punt!
  • Còpies de seguretat, el pla A
  • Ciberseguretat: sinònim de confiança

Al web també es poden trobar recursos sobre cadascun dels àmbits, notícies d’actualitat, un glossari per conèixer alguns termes bàsics sobre ciberseguretat. A més, també podeu trobar l'espai Avalua’t, amb qüestionaris de sensibilització per a autoexaminar-se dels coneixements en la matèria i l'espai Aprèn, amb tips sobre com protegir els negocis empresarials a Internet.

La campanya també preveu petits cursos per aprendre les claus bàsiques per protegir la privacitat i la reputació i sessions divulgatives per ajudar a treballar de forma cibersegura i prevenir els atacs dels ciberdelinqüents.