Aquest any hi ha hagut canvi de dates i es duran a terme el divendres 21 i dissabte 22 de novembre a les aules del Telecentre.
Aquestes jornades són el principal esdeveniment que es fa al Berguedà per difondre i promoure aquest tipus de programari, mitjançant conferències divulgatives i tallers pràctics. Un esdeveniment que any rere any s'ha anat consolidant i compte amb un públic fidel que, a banda de participar en els tallers de demostració, i un cop acabades les jornades, tenen la possibilitat de proposar els temes que són del seu interès, informació que queda recollida i serveix per a les properes edicions per tal de garantir que els continguts dels tallers o de les conferències responen a les necessitats reals dels usuaris.
Com ja ve essent habitual en les anteriors edicions, el format de les jornades estarà compost per dos blocs ben diferenciats; les conferències i els tallers. El tret de sortida es donarà el divendres dia 21, quan a les 5 de la tarda s'engegarà amb la primera de les conferències que, com ja és habitual, se centrarà en les últimes novetats aparegudes en els sistemes operatius GNU/Linux, i en concret en la seva distribució més popular: Ubuntu. Al mateix temps, i mentre duri la conferència, hi haurà la possibilitat de provar aquesta distribució, més tard i per acabar es farà un repàs a altres sistemes.
L'endemà, dissabte dia 22, a partir de les 10 del matí s'iniciaran els tallers pràctics que estaran dividits en tres grans blocs temàtics; el primer d'ells centrat en les eines col·laboratives que Google posa al nostre abast, que ens poden facilitar la tasca en qualsevol lloc on ens trobem i per a les quals tan sols necessitem un terminal amb connexió a Internet. El segon dels tallers es centrarà en les possibilitats d'interacció que tenen les diferents màquines de les que podem disposar en una casa, com són els ordinadors, tauletes, smartphones i smart TV, i de com podem interconnectar-les per crear un entorn de treball o oci unitaris. A la tarda, a partir de les 4, el tema a tractar serà la gestió integral del smartphones, abordant temes que abasten des de la seguretat i protecció dels terminals, fins a la gestió de les nostres dades més importants.
Totes aquelles persones que estiguin interessades en el tema es poden informar ja sigui personant-se a les dependències del Telecentre de Berga, trucant al 93 821 36 12 o entrant a la seva pàgina web jornades.tcberga.cat que està especialment dedicada a aquest esdeveniment. Tanmateix, aquells que desitgin assistir als tallers, és important que s'inscriguin prèviament, per tal de poder garantir-los un lloc, ja que les places són limitades.
Tot els actes són gratuïts i oberts a tothom.
Us esperem al Telecentre!