Internet Interdisciplinary Institute (IN3) de la UOC i el Grup de Tecnologia i Canvi Social (Tascha) de la Universitat de l'Escola d'Informació de Washington en Seattle (Estats Units) treballen en el projecte ConnectIEM sobre l'ús que fan les comunitats de persones immigrades de les noves tecnologies.
Es tracta d'un encàrrec de la Comissió Europea, a través del qual es vol obtenir informació per al disseny d'innovadores polítiques d'integració basades en l'ús de les TIC i per lluitar contra l'exclusió digital en tots els segments de la societat.
En el marc d'aquest projecte han presentat 15 minuts més a prop, una enquesta en línia a través de la qual pretenen obtenir l'aportació de 5.300 persones immigrades que visquin a Àustria, República Txeca, Irlanda, Itàlia, Letònia, Països Baixos, Espanya i Regne Unit.
Es tracta del primer estudi a nivell europeu que pretén aprofundir en la relació entre la tecnologia i els processos d'integració de la població immigrada. Un cop acabada la recerca, es publicaran unes recomanacions sobre com millorar la contribució de les noves tecnologies en la integració de les comunitats immigrades.
Per portar a terme aquesta recerca, compten amb la col·laboració d'equips locals als vuit països en què es realitzarà l'enquesta.
Els Punt TIC, pont entre les persones immigrades i ConnectIEM
Als centres de la Xarxa Punt TIC participen moltes persones immigrades. Us convidem a fer-los arribar aquesta informació i a animar-los a respondre l'enquesta.
Estarà disponible a www.15minutescloser.com fins al 30 de novembre d'enguany. Quantes més respostes aconsegueixin més veus seran escoltades!
A sota teniu el cartell per poder fer difusió d'aquesta enquesta.