Les comarques de l'Alt Pirineu i Aran són les que tenen un percentatge més baix de llars connectades a Internet a través de la banda ampla (57,6%), molt per sota de la mitjana catalana (67,2%). Segons dades del 2010, al territori pirinenc un 65,7% de les famílies disposen d'ordinador, enfront del 73,1% de llars catalanes. També la connexió a la xarxa està lluny de la mitjana a Catalunya: un 59,4% tenen Internet, més de vuit punts per sota del 68,3% del global català.
Les dades a l'Alt Urgell són similars al territori pirinenc. Així, un 65% de les llars alturgellenques tenen ordinador; un 59% es pot connectar a Internet; i un 57,7% té accés a la banda ampla. El 94,3 per cent té telèfon mòbil, xifra pròxima a la resta del país (95,1%).
La darrera Estadística territorial d'equipament a la llar i ús de les TIC 2010, fet públic ahir per l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat), conclou que les comarques barcelonines de l'Àmbit Metropolità són les que tenen un percentatge més elevat d'habitatges connectats a Internet a través de banda ampla amb un 68,4%, l'any 2010. Aquestes comarques, juntament amb l'Alt Camp, el Baix Camp, el Tarragonès i l'Anoia, són les que presenten percentatges superiors a la mitjana de Catalunya, que és del 67,2%. La majoria de comarques centrals i gironines mostren un percentatge al voltant del 65% i les més allunyades de la mitjana catalana són, a més de les comarques del Pirineu, les del sud de Tarragona amb percentatges, en molts casos, inferiors al 60%.
L'Estadística territorial d'equipament a la llar i ús de les tecnologies de les TIC proporciona estimacions dels principals indicadors d'equipament a les llars i ús d'aquestes tecnologies per part de la població catalana. Els resultats es presenten per àmbits del pla territorial i per comarques.
Ús de les TIC
En relació amb l'ús de les TIC, a l'Alt Pirineu i Aran l'ús de l'ordinador és del 70,1%; el d'Internet, del 66,4%; i el correu electrònic, del 60,5%. Tots aquests percentatges es troben per sota de la mitjana catalana, que també és lleugerament inferior en les compres on-line, amb un 36,3% enfront del 37,6% del global català. L'Alt Urgell, en canvi, es troba per sobre de la mitjana del país en la compra a través d'Internet, amb un 37,9%.