Igual us sona el seu nom perquè ja fa molts anys que és un voluntari TIC del Casal de la Gent Gran. Arrel de la seva experiència com a usuari dels cursos d'informàtica es va interessar tant pel món digital que porta exercint com a voluntari docent als cursos d'iniciació a les noves tecnologies des del 2004, i també col·laborant puntualment amb el programa municipal d'alfabetització digital Sant Feliu On Line.
Desenvolupa aquesta tasca de manera desinteressada, i és molt apreciat entre els usuaris del Casal, ja que se sap adaptar perfectament als ritmes d'aprenentatge dels seus alumnes, i transmet la seva autèntica passió per Internet i les TIC, fent que tot resulti més fàcil.
Però en Miguel encara volia anar un pas més enllà... Amb els anys ha anat acumulant coneixements i experiència fins el punt, al 2009, d'escriure un manual pràctic d'iniciació a la informàtica. Un cop escrit el manual, s'ha preguntat: I què faig ara? Com ho puc compartir amb la gent? El títol del llibre és "Apuntes breves de Informàtica. Paso a paso. (Word, Excel, Powerpoint, Internet i Atajos del teclado)".
De fet, en el marc del projecte municipal Ciutats Digitals 2008-2010, vam assessorar-lo per trobar algunes solucions viables mitjançant serveis en línia d'impressió sota comanda com Bubok, Lulu...
Així doncs, va redactar el llibre manual, pas a pas, però aconseguir el seu somni i autoeditar-lo suposa una inversió econòmica molt considerable.
Doncs ara ens torna a sorprendre amb la seva empenta i esperit emprenedor ja que, recentment, ha obert una nova via per finançar el projecte mitjançant el crowdfounding.
I què es el crowdfounding o finançament col·lectiu? En català es tradueix com a micromecenatge i consisteix, a grans trets, en una tendència emergent i alternativa de finançament de projectes que funciona a través de les petites aportacions d'un grup nombrós de persones, que a canvi, reben algun tipus de recompensa per la seva col·laboració. Aquest finançament en massa s'acostuma a articular mitjançant plataformes a Internet (com Goteo, Verkami, Lánzanos...) on els usuaris que hi participen poden fer donacions en un període determinat de temps. Si s'arriba a la quantitat o es supera, els organitzadors reben els diners per dur a terme la tasca: publicació d'un llibre o còmic, edició d'un disc, rodatge d'una pel·lícula, desenvolupament d'aplicacions, videojocs i apps, etc. Aquest tipus de mecenatge el pot proposar una persona, un equip, una ONG o una empresa i és freqüent en cada vegada més àmbits.
Així doncs, fem un cop de mà per fer realitat el somni d'en Miguel?