La GOW vol capacitar i conscienciar a més persones en matèries com la identitat en línia, la ciberseguretat, les competències tecnològiques o el coneixement d'eines per tal que els i les ciutadanes esdevinguin usuaris d'Internet amb plens drets i deures. Veiem alguns exemples d'activitats i projectes que es desenvolupen en alguns dels països participants a la convocatòria.
Irlanda, Suècia o Itàlia desenvoluparan activitats entorn a la seguretat. La campanya en aquests tres països promourà l'alfabetització digital com a element clau per a garantir un ús segur d'Internet i es posarà l'atenció en les eines disponibles. Entre les activitats previstes hi ha seminaris web sobre l'educació financera i privacitat de dades, serveis de banca electrònica, xerrades amb experts a biblioteques públiques i escoles o cultura digital, entre altres.
Una altra de les línies estratègiques que centraran la GOW és la ocupabilitat dels joves, que centra les propostes d'Albània, Alemanya, Letònia o Hongria. A Albània es convidaran als estudiants de secundària a una presentació sobre els treballs digitals i plataformes que ofereixen oportunitats de formació en xarxes socials en línia. El LIKTA de Letònia es dirigirà als joves sobre la seguretat cibernètica, habilitats de comerç electrònic i l'ocupabilitat. La Fundació COMNET a Hongria té previst organitzar una taula rodona amb experts TIC en codificació, administradors de sistemes, dissenyadors web, especialistes en màrqueting en línia, per promoure les carreres de codificació i TIC.
Dinamarca, Grècia, Macedònia, Sèrbia, Eslovènia, Espanya, Regne Unit, Xipre, Portugal, Rússia i Romania també organitzaran activitats durant aquest dies. En aquest enllaç podeu consultar la programació a cadascun dels països participants.