En aquest programa de ràdio podreu escoltar les veus dels dinamitzadors Jordi Rodríguez, Isabel Sabariego i Jordi Expósito. Es tracta d'un espai conduït per participants de la Fundació Onada, amb qui col·laboren estretament els punts Òmnia de Tarragona. Hi parlen de la Xarxa Òmnia, de com funcionen els punts, dels col·lectius que hi participen... i dels tallers 3D que desenvolupen en col·laboració. Des de la Xarxa Punt TIC hem volgut conèixer millor aquest projecte i els hem fet una petita entrevista.
Com va sorgir aquesta col·laboració?
És una acció incentivada per la FAVIBC (entitat gestora) per potenciar el treball en xarxa que neix de la necessitat d'acostar aquesta nova tecnologia als barris d'habitatge social. Aquests tallers 3D no només es desenvolupen amb els Òmnia de Tarragona, sinó que també es fan amb els punts del barri de Centcelles a Constantí i del barri Sant Josep Obrer a Reus, treballant tots cinc en xarxa i així ser més eficients a l'hora de gestionar els recursos.
Cal valorar la implicació dels cinc tècnics per engegar i enfortir aquesta xarxa i la participació dels usuaris i usuàries com agents socials que treballen amb aquestes tecnologies, donant un punt pràctic i útil, demostrant que tothom i en pot fer ús.
Com us coordineu?
Es fa una preparació prèvia de l’activitat que treballarem i, una vegada la tenim, l'oferim als diferents grups d’activitats que tenim al Punt Òmnia.
Com és l'activitat? Què hi treballeu?
En aquesta activitat pot participar qualsevol. També l’estiu vam realitzar tres tallers diferents per al mateix col·lectiu.
Des del Punt Òmnia Riuclar, vam treballar el 'sexting' amb els més joves de la Fundació Onada, ja que vam detectar que algunes persones participants van fer ús d’aquesta pràctica posant en perill la seva imatge personal.
Al Punt Òmnia de Torreforta vam fer un taller d’alimentació saludable al grup de gent gran de la Fundació Onada, durant tot el mes de juliol, on es van fer activitats relacionades amb aquest tema incloent una visita al mercat del barri per poder veure diferents productes d’alimentació.
Al Punt Òmnia de Campclar vam treballar l’ocupabilitat. Vam haver de conèixer les nostres possibilitats. Saber en quins àmbits ens agradaria treballar i trobar alguna vacant dins de la mateixa fundació o com a treball extern.
El programa de ràdio on heu participat és un espai de la Fundació Onada, oi?
Un cop al mes fan ús de les instal·lacions de Tarragona Ràdio i realitzen un espai informatiu d’uns 30 minuts de durada aproximadament.
Tenim una col·laboració des de fa temps, a més, als tres punts del territori ens ajuden a fer difusió en aquest mitjà que arriba a molta gent de la ciutat.
Com va anar el programa?
A la ràdio va participar el grup de taller de premsa de la Fundació Onada com a conductors del programa. Els dinamitzadors dels Punt Òmnia del territori, Jordi Rodríguez, Isabel Sabariego i Jordi Expósito vam participar en la secció de les entrevistes com a entrevistats. Vam parlar de les activitats que es fan als diferents punts i vam posar més interès en l'activitat amb impressora 3D que duem a terme amb la Fundació Onada i els seus usuaris/àries.
Podeu veure imatges de la participació en Tarragona Ràdio.