Tots dos esdeveniments arriben enguany a la seva quarta edició i ja han donat a conèixer els seus programes.
El Mobile Social Congress tindrà lloc el 26 i 27 de febrer, al Pati Manning (Carrer de Montalegre, 7, Barcelona). Aportarà una visió integral dels impactes que genera tot el cicle de la cadena de subministrament de la indústria electrònica, des de la mina on s’obtenen les matèries primeres fins a l’abocador on acaben la majoria d’equips.
Impulsat per SETEM Catalunya, des de l'organització del congrés insisteixen que no és ni l''anti-MWC' ni la vessant social del congrés internacional de mòbils, sinó un espai de trobada i reflexió ciutadana al voltant del model de producció i consum de tecnologies de la informació i la comunicació.
El que sí que destaquen és que l'esdeveniment busca visibilitzar aspectes relacionats amb la indústria tecnològica que queden silenciats en el MWC, "com els greus impactes socials i ambientals que sostenen el model de producció i consum actuals". També pretén fer d'altaveu d’experiències, organitzacions i col·lectius que construeixen sobirania tecnològica a partir d’un model més sostenible.
El IV Congrés de Sobirania Tecnològica, Sobtec, es realitzarà uns dies després, dissabte 2 de març, a la Lleialtat Santsenca (Carrer d’Olzinelles, 31, Barcelona), tot reivindicant la tecnologia social i l'apoderament col·lectiu.
El Grup Promotor per la Sobirania Tecnològica organitza el congrés, que posa el focus en l'apoderament col·lectiu per aconseguir que les millores tecnològiques serveixin per satisfer les necessitats de les persones.
S'hi debatrà sobre la llibertat d'expressió i tecnologies descentralitzades, les xarxes socials lliures i distribuïdes, la protecció de la privacitat i les dades obertes, els abusos i reptes de la T-Mobilitat, i molt més. A més, des de la iniciativa 'Estratègies municipals per a l’apoderament digital' hi presentaran les 47 mesures que proposen per a l’apoderament digital als municipis.