El llibre recull fins una trentena d'experiències de diferents punts Òmnia de tot Catalunya i ha comptat amb la col·laboració de El Teb que ha contribuït en la redacció de les mateixes. En el pròleg del volum l'exconsellera, Neus Munté, destaca que "la creativitat, la innovació social, l’ús responsable de les TIC... formen part del bagatge d’aquests anys al programa Òmnia".
La Plataforma d'Educació Social de La Mina, el Retrat Digital de Tortosa o el projecte Diafragma de La Seu d'Urgell són alguns dels exemples de les experiències d'aprenentatge, comunitàries i d'ocupabilitat que trobareu a la publicació des d'una perspectiva tant tecnològica com de metodologia.
Com a conclusions del llibre, els autors destaquen l'ús de la tecnologia com un instrument de treball i no una finalitat en si mateixa, donat que la mateixa tecnologia s'utilitza per aconseguir objectius diferents. D'altra banda, també han volgut posar èmfasi en la flexibilitat del programa que durant els seus 15 anys d'existència ha sapigut adaptar-se a les noves necessitats, reptes i situacions de pobresa donant respostes cada cop més innovadores.