Els ScratchEd Meetups són trobades mensuals informals on docents, educadors/ores i formadors/ores poden intercanviar idees i experiències, resoldre dubtes i, sobretot, fer xarxa amb altres persones interessades en les eines de pensament computacional per a infants i joves. El mes de març va tenir lloc la primera edició d'aquesta trobada a Barcelona i el 6 de maig se'n farà la segona.
S'hi parlarà de com aplicar Scratch a l’aula i com a extraescolar, en quines etapes educatives, etc. així com d'altres programes que neixen del codi visual per blocs, com Snap! "l'Scratch de secundària", que té derivats amb els quals es pot brodar o imprimir en 3D allò que es programa. De fet, la idea és configurar el programa de la trobada allà mateix, entre totes les persones participants a partir dels interessos comuns.
Els meetups s'estructuren en tres parts:
- Comencen fent treball en xarxa i coneixent els interessos dels assistents.
- Entre els/les participants decideixen la composició de la graella de sessions i, en grups petits en funció dels interessos, es distribueixen en els diferents espais.
- Es retroben totes les persones per compartir els temes tractats. És un bon moment per inspirar i ser inspirat.
En aquest enllaç trobareu més informació i us podreu inscriure a la trobada. Hi pot assistir qualsevol persona, tingui o no coneixements del tema, amb curiositat i que vulgui conèixer experiències sobre la programació i el pensament computacional orientat a l'educació.